TÜBİTAK Öncülüğünde 50 Ülkeye Teknoloji Yardımı Yapılacak!

Teknoloji alanında Birleşmiş Milletler ile Türkiye ortaklığında gerçekleşecek "Uluslararası Teknoloji Bankası" az gelişmiş ülkelere umut olacak. Detaylar haberimizde..

Teknoloji alanında Birleşmiş Milletler ile Türkiye ortaklığında gerçekleşecek "Uluslararası Teknoloji Bankası" az gelişmiş ülkelere umut olacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un özel olarak takibini gerçekleştirdiği ve TÜBİTAK öncülüğünde yapılan projenin Gebze'de hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Aralık ayında yapılacak merkezin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un katılması da planlanıyor. Proje ile birlikte TÜBİTAK öncülüğünde teknoloji alanında geri kalan yaklaşık 50 ülkeye teknoloji desteği sağlanması hedefleniyor. Bu ülkelerden 30'unun Müslüman olduğu belirtiliyor. Kurulacak banka ile birlikte az gelişmiş ülkelerin teknoloji ihtiyaçları tespit edilecek. Bu analizlerin sonunda gerekli bilgi paylaşımları yapılarak, az gelişmiş ülkelerin teknoloji alanında ayağa kaldırılması hedefleniyor. Öte yandan bu bankayla az gelişmiş ülkelerin bilim insanları için de veri tabanı oluşturulacak. Araştırmacılar bu proje ile ülkelerinden göç etmek zorunda kalmadan çalışmalarını yürütebilecek.

Bilimsel çalışmalar ile birlikte geri kalmış yaklaşık 50 ülkeye teknoloji transferi yapılması planlanıyor. Projenin öncülüğünü ise Türkiye'nin bilimsel alandaki en etkili markası olan TÜBİTAK yapacak.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor