5.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 27-28 Eylül'de Ankara'da!

Ar-Ge Merkezlerinde yapılan Ar-Ge projelerinin sonunda ortaya çıkan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyu ile paylaşılması, Ar-Ge merkezlerinin sorunlarının tartışılması, başarılı Ar-Ge merkezlerine ödül verilmesi ve yeni Ar-Ge merkezi olan firmalara belge takdimi yapılması amacıyla "5.Özel Sektör Ar

Ar-Ge Merkezlerinde yapılan Ar-Ge projelerinin sonunda ortaya çıkan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyu ile paylaşılması, Ar-Ge merkezlerinin sorunlarının tartışılması, başarılı Ar-Ge merkezlerine ödül verilmesi ve yeni Ar-Ge merkezi olan firmalara belge takdimi yapılması amacıyla "5.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi" 27-28 Eylül 2016 tarihlerinde Ankara Congresium'da gerçekleştirilecek.

12 Mart 2008 tarihinde 5746 sayılı Kanun ve 26 Şubat 2016 tarihinde 6676 sayılı Kanunların çıkarılmasıyla özel sektör sanayi kuruluşlarının Ar-Ge kapasitesini artırmak ve Ülkemizin ArGe ve inovasyon ekosistemini geliştirmek amacıyla, sanayi kuruluşlarına Ar-Ge merkezi kurma fırsatı verilmiş, bu merkezlerde çalışanlara önemli vergisel avantajlar sağlanmıştı.

Bugüne kadar 268 sanayi kuruluşuna Ar-Ge Merkezi Belgesi verilmiş, söz konusu merkezlerde 27.558 nitelikli Ar-Ge personeli istihdamı sağlanmış, yaklaşık 18 Milyar TL Ar-Ge harcaması gerçekleştirilmiş ve 13.520 Ar-Ge projesi tamamlanmış.

Ar-Ge Merkezlerimizde yapılan Ar-Ge projelerinin sonunda ortaya çıkan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyu ile paylaşılması, Ar-Ge merkezlerinin sorunlarının tartışılması, başarılı Ar-Ge merkezlerine ödül verilmesi ve yeni Ar-Ge merkezi olan firmalara belge takdimi yapılması amacıyla "5.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi" gerçekleştirilecek.

Program İçeriği
  • Açılış Konuşmaları
  • Ar-Ge Merkezleri 4. Performans Endeksi Sonuçları açıklanacak. Endekste dereceye giren Ar-Ge Merkezlerinin ödül töreni yapılacak.
  •  Son 1 yıl içerisinde Ar-GE Merkezleri Belgesi almaya hak kazanmış firmalara belge verilmesi, Ar-Ge Merkezlerinin etkinliğinin ve geleceğinin tartışıldığı Ar-Ge Faaliyetlerinde Tasarımın Önemi ve Patent Değerlemesi konulu panellerin yer aldığı programlar gerçekleştirilecek.

5.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi Katılımcıları

  • Ar-Ge Merkezleri yöneticileri ve çalışanları
  • Ar-Ge Merkezlerinin bağlı olduğu özel sektör kuruluşlarının üst düzey yönetici ve çalışanları
  • Teknoloji Geliştirme Bölgesi yöneticileri ve bu bölgelerde faaliyet gösteren firma temsilcileri ve çalışanları
  • Üniversite Rektörleri ve Öğretim Üyeleri
  • Sanayi Odaları yönetici ve temsilcileri
  • Organize Sanayi Bölgeleri yönetici ve temsilcileri
  • İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve çalışanları

"5.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi" hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve online kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için www.argeveyenilik.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor