Borsa İstanbul Özel Pazar’da Yeni Bir Yatırım Daha Geldi!

Teknolojik girişimleri yatırımcılarla buluşturma misyonu ile hareket eden Borsa İstanbul Özel Pazar, hızlı girdiği 2016 yılına yeni bir yatırım ile devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Teknolojik girişimleri yatırımcılarla buluşturma misyonu ile hareket eden Borsa İstanbul Özel Pazar, hızlı girdiği 2016 yılına yeni bir yatırım ile devam ediyor. Güçlü dağıtım kanalları ağı ile ihtiyaca yönelik çözümler sunan Türkiye’nin özel sermayeli yatırım bankalarından Aktif Bank, ödeme sistemleri ve otomasyon alanının öncü firmalarından Robotpos ile ortak bir girişimi Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden yatırımla hayata geçirdi.

Echo Pos adı verilen yeni şirket, Perakende Sektöründe etkili bir çözüm ortağı olmayı ve firmalara ödeme sistemlerinde hız ve verimlilik kazandırmayı hedefliyor. Halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Borsa İstanbul Özel Pazar’da yeni bir yatırım daha gerçekleşti. Aktif Bank’ın Echo Pos firmasına gerçekleştirdiği yatırım Borsa İstanbul Özel Pazar’da 2016 yılının 8. Yatırımı oldu.

Perakende Sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ödeme sistemleri çözüm ortağı olmak üzere Aktif Bank ve Robotpos işbirliğinde kurulan Echo Pos, 17 Ağustos 2016 Çarşamba günü, Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong Töreni ile faaliyete geçti.

Organize perakende sektörü ve KOBİ’ler için çözüm ortağı olmayı hedefleyen Echo Pos, öncelikle perakende zinciri işyerlerinde, ön ve arka ofislerde ödeme sistemleri ve otomasyon çözümleri sunacak. Echo Pos, müşterisi olan iş yerlerine ödeme sistemlerinin yanı sıra stok takibi, satış, sipariş takibi ve karlılık takibi gibi süreçleri çok daha pratik, hızlı ve verimli şekilde sunacak. Organize perakende zincirleri için Windows; küçük ve orta ölçekli işletmeler için ise Android tabanlı sistemler kullanan Echo Pos’la firmalar müşterilerine tablet üzerinden de hizmet sunabilecek. Sistem ayrıca, kullanıcılara kampanya takibi ve ciro takibi yapma imkanı da sağlıyor.

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik , “Bölgemizdeki en likit ve gelişmiş Borsa olan Borsa İstanbul tarafından 2014 yılında girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren web bazlı ve üyelere açık bir platform olan Özel Pazar kuruldu. Özel Pazar sadece bir alım-satım platformu olarak değil, girişimcilere ihtiyaç duydukları mentorluk ve ilişki ağını (network), yanı sıra daha önce yatırım yapmış olan yatırımcılara portföylerinden çıkış yapma imkânını da sağlıyor.

Bugün itibariyle üye olan 221 girişimci şirketimizin %45’i bilgi teknolojileri sektöründe olan Özel Pazar’da kısa sürede 357 üyeye ulaştık. 108 adet yatırımcımızın 65’i Bireysel Katılım Yatırımcıları da dâhil olmak üzere nitelikli melek yatırımcı, 32’si ise Türkiye’deki ve yurt dışındaki kurumsal yatırımcılar olarak yer alıyor.

Özel Pazar’da şu ana kadar 11 adet yatırım anlaşması gerçekleşip, üye şirketlere 10 milyon dolara yakın sermaye finansmanı sağlanmış oldu.” dedi.

Gong Töreninde bir açıklama yapan Aktif Bank CEO’su Dr. Serdar Sümer, dağıtım kanalları ağını genişleterek farklı kesimlerden, farklı müşterilere hizmet götürme yaklaşımı doğrultusunda yatırımlara devam ettiklerini belirterek, Echo Pos ile perakende sektörü ve KOBİ’ler için katma değerli bir hizmet daha ürettiklerini söyledi. Sümer, “Tüm faaliyet alanlarımızda benimsediğimiz “Yeni Nesil Bankacılık” yaklaşımımızın temelinde; kendi iş yapış biçimimizden yola çıkarak sektörün ve müşterilerin daha kapsamlı ve verimli iş yapabilmelerini sağlayacak çözümlerin üretilmesi yer alıyor. Şubeleşerek değil alternatif dağıtım kanallarıyla daha fazla ihtiyaca daha kesin çözümler sunmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de teknoloji ve inovasyona odaklanıyoruz. Echo Pos, bu bağlamda özellikle KOBi ve perakende zinciri işyerlerinde müşterilerimize daha verimli ve kazançlı bir iş modeli oluşturmalarında ve müşteri memnuniyetini artırmalarında yardımcı olacak bir sistem olarak hayata geçti. Ortaklığımızın bankamıza, Robotpos’a ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Robotpos Genel Müdürü Burhan Yıldız ise, “Kişiselleştirme, Kolaylaştırma, Kazandırma’’ anahtar kelimeleri ile Kurum ve Kobilerin iş süreçlerine katma değerli çözümler üretiyoruz.

Değişen ve gelişen piyasa koşullarında perakendecilerimizi, rekabet ortamında bir adım daha önde tutmak için kurulan yenilikçi ve yüksek katma değerli bir iş modeline sahip Echo Pos projesinde yer almak bizleri son derece heyecanlandırıyor. İş birliğimizin, gerek değerli iş ortağımız Aktif Bank, gerekse sektörümüz için hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul Özel Pazar hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bistozelpazar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi perakende sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor