Bakan Nihat Zeybekci Müjdeledi: İhracatçıya E-Ticaret Desteği Geliyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçıya Amazon, Alibaba gibi uluslararası e-ticaret sitelerinde yer almaları için teşvik verilmesi yolundaki çalışmaların yapıldığını bildirdi. Detaylar haberimizde..

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçıya Amazon, Alibaba gibi uluslararası e-ticaret sitelerinde yer almaları için teşvik verilmesi yolundaki çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, PTT Genel Müdürlüğü tarafından 81 il başmüdürünün katılımıyla düzenlenen Yönetim Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

81 ilde hizmet verecek olan PTT'nin yeni uygulaması olan PTT mobil hizmet aracının açılış kurdelesini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Ulaştırma, Denizlicilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte kesti.

Dünyada e-ticaretin her yıl hızla arttığını, Çin'de bu oranın toplam ticaretin yüzde 16'sını oluşturduğunu belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci şöyle konuştu:

"Dünyada e-ticaret inanılmaz bir hızla katlanarak her sene devam ediyor. Şu an itibariyle dünya ticaretinde gelişmiş ülkelerde toplam ticaret hacminin yüzde 13'ünü oluşturuyor. Bunun en uç örneklerinden bir tanesi Çin. Dünyanın ihracatının ve ticaretinin yüzde 25'inin olduğu ülkede e-ticaretin payı yüzde 16'ların üzerinde ve her yıl inanılmaz hızla artıyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerdeki e-ticaretin payı da yüzde 6'ların seviyesinde. Ama maalesef cep telefonu kullanımında dünyada ilk üçte yer alan Türkiye'de toplam ticaretin içinde e-ticaretin payı yüzde 1.5 seviyesinde. Türkiye olarak önümüzde çok mesafe almamız gereken derinlik var. Bunu fırsat olarak görüyorum. Türkiye'nin iç ticareti için önemli ama 150 milyar dolar civarındaki ihracatımızın daha fazla artmasını istiyorsak eğer e-ticarete en üst düzeyde önem vermemiz gerekiyor. Çalışmalarımızı hükümet olarak tüm bakanlıklarımızla işbirliğiyle devam ediyoruz. Bu işin teknik anlamda kaptanlığını Ulaştırma Bakanlığı, PTT yapacak. Bu uygulamayı yaygınlaştıracak olan, bu alışkanlığını kazandırılmasında devlet eliyle güvence ve insanların inanması anlamında önemli olduğunu düşünüyorum. Bu olduktan sonra toplam ticaret içindeki payı artacak."

Amazon, Alibaba gibi sitelere üyelik teşviki

İhracatçıya e-ticaret sitelerine üye olmaları halinde üyelik desteği vermek için çalışmaların sürdüğünü belirten Zeybekci, "Asıl önemli olan 65 bin ihracatçımızın yakın bir gelecekte önümüzdeki birkaç aylık bir yıldan az bir süre içinde, dünyadaki en önemli elektronik ticaret portallarına, Amazon, Alibaba gibi, üyelikleri halinde hükümet olarak üyelik bedellerini karşılamak gibi önemli bir destek ve teşviğin arkasındayız. Bunu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Haberimizi ihracatçılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.421 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, İhracat / İthalat, KAMU, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor