Araştırma: Y Kuşağı İşe Girmeden Önce Teknolojiye Bakıyor!

Dell ve Intel’in gerçekleştirdiği Geleceğin İşgücü Araştırmasına göre, Y kuşağının yüzde 80'inden fazlası, bir işi kabul etme kararı alırken işyeri teknolojisinin etkisi olacağını söylüyor. Detaylar haberimizde..

Dell ve Intel’in gerçekleştirdiği Geleceğin İşgücü Araştırmasına göre, Y kuşağının yüzde 80'inden fazlası, bir işi kabul etme kararı alırken işyeri teknolojisinin etkisi olacağını söylüyor.

Dell ve Intel, modern işyerini şekillendiren küresel trendleri tanımlayan Geleceğin İşgücü Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. Geleceğin İşgücü Araştırması, 10 ülke (ABD, Britanya, Fransa, Almanya, Japonya, Brezilya, Çin, Hindistan, Kanada ve Güney Afrika) ve yedi hedef sektöre (eğitim, devlet, mali hizmetler, sağlık hizmetleri, imalat, medya - eğlence ve perakende) yayılmış küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin 3.801 tam zamanlı çalışanı (haftada 35 saatin üzerinde çalışanlar) ile 5 Nisan 2016 - 3 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Sonuçlar, birçok çalışanın şu anki işyerlerinin en son teknolojik gelişmelerden etkili bir şekilde faydalanmadığına inandığını gösteriyor. Buna karşın en son teknolojilerden yararlanarak uzaktan çalışmanın gittikçe daha fazla yaşam kalitesi ve üretkenlik avantajları sağlayacağı düşünülüyor.

Çalışanların neredeyse yarısı, şu anki işyerlerinin yeterince akıllı olmadığına inanırken Y kuşağı çalışanlarının yüzde 42'si, ofis teknolojileri standarda uygun olmazsa işyerlerinden ayrılmaya hazır olduklarını söylüyor. Bu nedenle Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Sanal Gerçeklik (VR) gibi yenilikçi teknolojilerin eklenmesi, yakın gelecekte işyerleri için hayati öneme sahip olacak.

Çalışanlar Yüz Yüze Toplantılara Gerek Olmayacağına İnanıyor

Araştırma şirketi PSB tarafından yapılan “Geleceğin İşgücü Araştırması 2016”, ABD, Britanya, Fransa, Almanya, Japonya, Brezilya, Çin, Hindistan, Kanada ve Güney Afrika’daki küçük, orta ve büyük işletmelerin yaklaşık 4000 tam zamanlı çalışanı ile anket yapıldı. Tüm çalışanların yarısından fazlası (yüzde 57) önümüzdeki beş yıl içinde akıllı bir ofiste çalışmak isterken, yüzde 51'inin daha iyi teknolojilerin önümüzdeki beş yıl içinde yüz yüze toplantıları gereksiz hale getireceğine inandığı ortaya çıktı. Araştırma, yeni teknoloji akınının işçilerin işverenlerinden bekledikleri üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ve bu yeni gelişmeleri takip etmeyen işyerlerinin geride kalacağını gösteriyor.

Dell Müşteri Çözümleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Allison Dew, "Günümüzün çalışanları, işverenlerinin sorunsuz ve güvenli bir şekilde en son teknolojileri çalışma hayatlarına entegre edeceğine dair beklentilerini artırıyor" dedi ve devam etti:

"Çalışanlar, teknolojinin işlerini daha iyi yapmalarına yardımcı olabileceğini gördü ve daha üretken olmak için en son gelişmeleri kullanmayı talep etmeye başladı. Bu durum işletmeler için ürkütücü gibi gözükse de şirketlerin geleceğin iş dünyasının ön saflarında yer alması ve geleceğin işgücünü oluşturması için önemli bir iş fırsatı da beraberinde getiriyor."

Çalışanlar Yakın Gelecekte Akıllı Ofislerde Çalışmayı Bekliyor

Tüm dünyadaki çalışanlar, ofislerinin yeterince gelişmiş olmadığını hissediyor ve sıcaklık, ışıklandırma gibi çalışan alışkanlıkları konusunda "daha akıllı" kararlar almak üzere verilerden faydalanan bir ortam arzuluyor. Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 44'ü, işyerlerinin yeterince akıllı olmadığını hissediyor ve yarısından fazlası, önümüzdeki beş yıl içinde akıllı bir ofiste çalışmayı bekliyor. Bu beklenti, genç nesilde yüzde 69'u buluyor. Eğer beklentiler karşılanamazsa ise Y kuşağının yüzde 42'si standart altı teknolojiye sahip bir işten ayrılacağını ve yüzde 82'si işyeri teknolojisinin üstelenecekleri görevi etkilediğini düşünüyor.

Çalışanlar Sanal Gerçekliği Ücretsiz Yemeğe Tercih Ediyor

Çalışanların çoğunluğu, işlevsel avantajlara önem veriyor: y-kuşağının yüzde 63'ü ve daha yaşlı çalışanların yüzde 55'i pinpon, ücretsiz yemek vs. gibi düşük teknolojili avantajlar yerine, artırılmış gerçeklik (AR) / sanal gerçeklik (VR) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi yüksek teknolojili avantajları tercih ettiklerini belirtiyor.

Bir Sonraki Değişim, İletişim Kurma Şeklinde Yaşanacak

Tüm dünyadaki çalışanların yüzde 57'si, halen iş arkadaşları ile yüz yüze konuşmayı tercih ederken küresel çalışanların yarısı ve her beş Y kuşağından üçü daha iyi iletişim teknolojilerinin ve birbirinden uzaktaki ekiplerin yakında yüz yüze sohbeti tamamen ortadan kaldıracağını düşünüyor. Bu evrim ile Y kuşağının yüzde 79'u, işyerlerinin eskiden olduğundan daha fazla ortak çalışmaya dayalı hale geleceğine inanıyor. Y kuşağının yüzde 70'inden fazlası gelişmiş teknolojinin/akıllı ofislerin işbirlikçi, üretken ve verimli işyeri için hayati öneme sahip olduğunu hissediyor.

Yapay Zekâ (AI), İşyerlerini Beklenenden Daha Erken Etkileyebilir

Teknolojilerin çalışma hayatlarına girmesini dört gözle bekleyen sadece genç işgücü değil. Araştırmaya katılanların üçte ikisi (yüzde 66), profesyonel hayatlarında AR/VR ürünlerini kullanmak isterken, yüzde 46'sı bu teknolojilerin bireysel görevleri içinde de üretkenliği artıracağına inanıyor. Üçte ikinin biraz altında (yüzde 62) bir grup, yapay zekânın gelişinin işlerini kolaylaştıracağına inanıyorken, yarısı (yüzde 50) AI'nın işyerinde daha fazla üretkenlik sağlayacağını söylüyor.

Uzaktan İstihdam Çalışanların Üretkenlik ve Yaşam Kalitesini Artırıyor

Çalışanların yarısından fazlası (yüzde 52), şimdiden en azından haftanın bir günü geleneksel ofis dışında çalışırken, yüzde 18'i, her hafta halka açık bir yerden çalışıyor. Çalışanlar, aynı zamanda teknolojinin ilerlemesinin bu yeni çalışma düzenlemelerine daha fazla olanak tanıyacağını görüyor.

Geleceğin İşgücü Araştırması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.Dell.com/workforcestudy web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.414 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor