49 Ülkenin Başkonsolosu İTO'da Toplandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 49 ülkenin İstanbul Başkonsolosu ve üst düzey temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 49 ülkenin İstanbul Başkonsolosu ve üst düzey temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

'Güçlü Ekonomi Güçlü Türkiye' başlıklı toplantıda konuşan Çağlar, 15 Temmuz darbe girişiminde asker elbisesi giymiş Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye ile birlikte 'tüm küresel düzeni' tehdit ettiğini söyledi.

Türkiye’nin ekonomik potansiyelini ve iş dünyasının kararlılığını vurgulayan Çağlar, yaşanan sürecin adeta bir sınav gibi ülkemizin ekonomik, siyasi, toplumsal yönden ne kadar güçlü olduğunun kanıtı olduğunu vurguladı.

Türkiye ekonomisinin, sürdürdüğü reformlar ve tutarlı finans politikalarıyla özellikle son 10 yılda üstün bir performans gösterdiğini kaydeden Çağlar, başkonsoloslara hitabında bunun aksi yönünde oluşturulmak istenen yargının yanlış olduğuna vurgu yaptı. Çağlar, şöyle konuştu: “Türkiye'den çok uzaklarda, bu ülkeyi hiç tanımadan yazılan ve doğruyu yansıtmayan haberlerin ülke gerçeklerinden ne denli uzak olduğunu en iyi bilen sizlersiniz. Hem İstanbul'un büyük potansiyelinin, hem de yaşadığımız süreçten daha da güçlenerek çıkacak güç ve iradeye sahip olduğumuzun en iyi şahitleri sizlersiniz. Dünyaya sadece gerçeklerin anlatılması için, bu şehir ve ülkede yaşayan siz yabancı misyon şefi dostlarımıza da önemli bir vicdani sorumluluk düşüyor. Bu vicdani sorumluluk, evrensel demokrasi ilkelerinin de doğal bir sonucudur.”

İTO Başkanı Çağlar, 15 Temmuz'un ardından dolar, euro ve borsanın eski seviyelerine doğru bir seyir izlediğini, yurtiçinde insanların dövize değil, TL'ye yatırım yapmalarının da ekonomiye olan güvenin çok açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.

İbrahim Çağlar, "Merkez Bankası'nın açıklamasında da bu olayın enflasyon üzerinde etkisi olmayacağı ortaya koyuldu. Diğer yandan özel tüketimde gerileme yok, hızını koruyor. Mega projelerde de takvim işliyor" dedi.

Başkonsoloslara hitabında hükümetin OHAL süresince günlük hayatı etkileyecek bir uygulama olmayacağının sözünü verdiğini belirten Çağlar, “İş dünyasının her zaman yanında olan, yabancı yatırımcıyı her ortamda destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize güvenimiz tamdır. Gerek demokrasimizin ve gerekse ekonomimizin bu süreçten güçlenerek çıkacağına hiç şüphemiz yoktur” diyerek gerek konsolosluklar ve gerekse yabancı yatırımcı açısından endişe edilecek bir durum olmadığının altını çizdi.

Toplantıda başkonsolosların temsil ettiği ülkelerle özel sektörümüzün ekonomik işbirliğini kuvvetlendirecek adımlar da ele alındı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor