ATO Genç Girişimcilere Avrupa Kapısını Açıyor!

Ankara Ticaret Odası, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Enterpreneurs Mobilitiy 8’ Programı kapsamında yeni girişimcilere Avrupa kapısını açıyor Detaylar haberimizde..

Ankara Ticaret Odası, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Enterpreneurs Mobilitiy 8’ Programı kapsamında yeni girişimcilere Avrupa kapısını açıyor

2020 yılına yönelik stratejisini 'EU 2020' adıyla tanımlayan Avrupa Birliği, 'Küreselleşen Çağ İçin Sanayi Politikası' başlığı altında KOBİ'lere yönelik politika yürütüyor. Kısaca COSME (İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı) adı altında bir dizi proje uygulamaya koyan Avrupa Birliği'nin projelerinden biri de "ERASMUS for Young Enterpreneurs" Genç Girişimciler için ERASMUS programı.

Girişimciliği geliştirmek amacıyla yürütülen bu program, uygulandığı ülkede belirlenen konsorsiyumlar tarafından yürütülüyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) programın Türkiye bölümünde yer alan dört aracı kurumdan biri olarak konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Enterpreneurs Mobility (Girişimcilerin Hareketliliği) teknik adı verilen programda aracı kurum görevi üstlenen ATO, son üç yıl içinde kurulan işletmelerine çağrı yaparak, isterlerse programa dahil olarak Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gidip iş ilişkileri kurabileceklerini, isterlerse de AB ülkelerinden girişimci şirketlere ev sahipliği yaparak bilgi ve tecrübe paylaşımı yapabileceklerini duyurdu. ATO'nun yürüttüğü program kapsamında yurtdışına gitmek isteyen girişimcilere, gidilecek ülkenin şartlarına göre 560 ila 1.100 euro arasında hibe ödenecek. Program kapsamında gerçekleştirilecek karşılıklı girişimci değişimleriyle girişimciliğin geliştirilmesi, pazarın çeşitlendirilmesi, inovasyon avantajlarından yararlanılması ve yeni iş imkânları oluşturulması amaçlanıyor.

Programa katılmak isteyen girişimcilerin, son üç yıl içinde işletme kurması veya sağlam bir iş planıyla yeni iş kurma planı olması ve yabancı dil bilmesi gerekiyor. AB ülkelerinden gelecek girişimcilere ev sahipliği yapmak için de bir KOBİ'nin sahibi ve yöneticisi olmak, en az üç yıl boyunca bir şirket yönetmek ve yabancı dil bilmek şartı aranıyor.

"Yeni Girişimcilere İhtiyaç Var"

ATO Başkanı Salih Bezci, konuyla ilgili değerlendirmesinde, Türkiye'nin yeni iş alanları yaratacak, inovatif ürün ve hizmetleriyle ekonomiyi canlandıracak girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Girişimcilerin desteklenmesi gerektiğine değinen Bezci, "ATO olarak aracılık yaptığımız bu program, genç girişimcilerimizin küreselleşen dünyaya entegre olmalarını, ufuklarını geliştirmelerini sağlıyor." ifadesini kullandı.

Enterpreneurs Mobility (Girişimcilerin Hareketliliği) programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ec.europa.eu ve www.erasmus.ankara.edu.tr web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor