İTO: Olağanüstü Günlerde Olağanüstü Çalışacağız!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 400 bin üye firmaya hitap ettiği mektupla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından 'milli birlik' ve 'ülke için üretim' çağrısı yaptı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 400 bin üye firmaya hitap ettiği mektupla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından 'milli birlik' ve 'ülke için üretim' çağrısı yaptı.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar imzalı mektupta "Olağanüstü günlerde, olağanüstü çalışacağız" başlığı kullanıldı. Yazıda, "Biz işimizin başında, devletimizin, aziz milletimizin ve siz değerli üyelerimizin yanındayız. Siz daha çok ürettikçe, yeni iş kapıları açtıkça bu milletin sırtı hiçbir zaman yere gelmeyecektir" denildi.

İstanbul Ticaret Odası'nın 400 Bin Üye Firmasına Hitaben Yazdığı Mektup

"Değerli Üyemiz,

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi; Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Sayın Başbakanımızın ilk dakikadan itibaren gösterdiği kararlılık, demokrasiye inanan Bakanlarımız, emniyet güçlerimiz, terörist girişimi desteklemeyen TSK mensupları, cesur siyasetçilerimiz, canını siper eden gazetecilerimiz, eşini, sevdiğini, yeni doğan çocuğunu evde bırakıp alçak girişime tepki veren kahraman halkımızın topyekun birlik olması ve sağduyusu sayesinde püskürtülmüştür.

Son 14 yıldır güçlenen ekonomisi ile dünyada yıldızı parlayan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerleyişi, bu hain girişimle durdurulmak istense bile, aziz milletimiz bu girişimin karşısında sağlam bir şekilde durmuştur.
Demokrasimize yapılan bu terörist girişime karşı atılması gereken adımlar da, yine devletimiz tarafından olağanüstü bir hızla ele alınmıştır. Bu süre zarfında, devletin içine yuvalanmış ihanet şebekesi hukuk çerçevesinde gereken cezaya çarptırılacak ve devletimiz bu terör örgütü üyelerinden kurtulacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti bu hainlere pabuç bırakmayacak kadar geleneklerine bağlı ve köklü geçmişi olan modern bir ülkedir. Bu noktada gerek demokrasimizin ve gerekse ekonomimizin bu süreçten güçlenerek çıkacağından hiç bir şüphem yoktur.
Bizler, fırtınalara alışık bir milletin efradı olmakla gurur duyuyoruz. O nedenle her türlü zorluğun üstesinden gelme becerisine sahip özel sektörümüzün, söz konusu süreci daha da güçlenerek geride bırakacağına yürekten inanıyorum.

Değerli Üyemiz,

400 bine yakın üyemizin gücü ve 134 yılık geleneğiyle İstanbul Ticaret Odası, Türkiye'nin sağlam yarınları için bir teminattır.

Oda ailesi olarak; dün olduğu gibi, ekonomimizi ileriye taşıyacak ve üyelerimizin gücünü artıracak çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerimizle iş dünyasının taleplerine çözümler üretiyoruz.

Bizlere düşen görev devletimizin yanında yer almak ve olağanüstü durumlarda olağanüstü çalışmaktır. Milletin oylarıyla göreve gelen Sayın Cumhurbaşkanımız ve milli iradenin tecellisi olan hükümetimizle bir olarak her türlü sıkıntının üstesinden geleceğiz.

Biz işimizin başında, devletimizin, aziz milletimizin ve siz değerli üyelerimizin yanındayız.
Dirayeti, gayreti ve azmi elden bırakmayan her bir üyemiz, bu ülkenin yarınlarına olan yüksek inancımızı artırmaktadır.
Siz daha çok ürettikçe, yeni iş kapıları açtıkça bu milletin sırtı hiçbir zaman yere gelmeyecektir.
Şunu çok iyi biliyorum ki; sizler güçlüyseniz, Türkiye de güçlüdür.
Yolunuz açık, işleriniz bereketli, gayretiniz daim olsun.

Saygılarımla,
İbrahim ÇAĞLAR
İstanbul Ticaret Odası
Yönetim Kurulu Başkanı"

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.722 kişi okudu.
Kategori: KAMU, İş Dünyası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor