Endeavor ve Girişimcileri Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne Damga Vurdu!

Dünyanın girişimcilik merkezi Silikon Vadisi’nde gerçekleştirilen Global Entrepreneurship Summit’te (Küresel Girişimcilik Zirvesi) Endeavor Derneği, ABD Başkanı Barack Obama tarafından büyük övgü aldı. Detaylar haberimizde..

Dünyanın girişimcilik merkezi Silikon Vadisi’nde gerçekleştirilen Global Entrepreneurship Summit’te (Küresel Girişimcilik Zirvesi) Endeavor Derneği dünya genelinde 25 ülkede inovatif olan, sektörel gelişim yaratan, yeni istihdam fırsatları geliştiren ve en önemlisi de hem kendi sektörüne hem de topluma rol modeli olan etkin girişimcileri destekleyen çalışmaları ve ekonomik kalkınmaya sağladığı ivme ile ABD Başkanı Barack Obama tarafından büyük övgü aldı.

Bay Area’da geçekleşen Küresel Girişimcilik Zirvesi’nde Endeavor Global Yönetim Kurulu Üyesi ve LinkedIn Ceo’su Reid Hoffman 1. Endeavor Catalyst Fonu’nu takiben girişimciliğin gücünü arttırmak adına 2. Endeavor Catalyst Fonu’nu lanse etti. Hoffman, konuşmasında, Endeavor’ın sadece kendi girişimci şirketlerine ortak yatırım yapan Endeavor Catalyst Fonu’na 10 milyon dolarlık yatırım yapacağını da ifade etti.

Endeavor Catalyst sosyal etki fonu etkin girişimcilerin yatırım turlarına ortak olarak Endeavor Girişimci Şirketleri’ne ivme kazandırmada ve derneğin sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyor. Endeavor’ın ağındaki risk sermayesi duayenleri tarafından kurulan Catalyst Fonu’ndan Türkiye’de daha önce Airties, iyzico, lidyana.com, Peakgames ve yemeksepeti.com yatırım almıştı.

Aynı gün ABD Başkanı Barack ObamaEndeavor ve Endeavor Catalyst Fonu'na özellkle vurgu yaparak sağlanan desteklerin girişimcilik seferberlikleri arasında en etkili olanı olduğunu söyledi. Barack Obama, “Endeavor, bir sonraki nesle yatırım yapan girişimcilerden oluşuyor. Endeavor Catalyst Fonu gibi örnekler çoğaltılmalı” dedi.

Dünya çapında zirveye 5 bini aşkın başvuru yapılırken, en başarılı ve en dinamik genç, kadın girişimcilerden sadece 150’sinin davet aldığı etkinlikte Türkiye’yi Endeavor girişimcileri ve CaseCampus Programı katılımcısı üç isim temsil etti. Üç gün boyunca küresel girişimcilik ekosisteminin nabzının attığı etkinlikte Armut.com Kurucusu Başak Taşpınar Değim, B-fit Kurucusu Bedriye Hülya ve Ustamdan.com Kurucusu Gökçe Gülcüler dünyadaki önemli yatırımcılar ve sektör liderleri ile bir araya gelirken, ABD hükümetinden yetkililerle de tanışma ve şirketlerinin başarılarıyla hedeflerini paylaşma fırsatı buldu.

Etkinlikte aynı zamanda Türkiye’den Doğan Online ve hepsiburada.com kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner“Paylaşım Ekonomisi ve Yükselen Pazarlar” başlığı ile düzenlenen panelde yer aldı.

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, Silikon Vadisi’nde gerçekleştirilen Zirve’nin küresel girişimcilik açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Endeavor Derneği son 10 yıldır etkin girişimcilere yerel ve uluslararası fikir önderlerinden oluşan ağı üzerinden maddi ve manevi destek sunuyor. Bu noktadan sonra Endeavor Türkiye’nin faaliyetlerinin ve girişimcilerinin küresel arenada ciddi şekilde yer almasını hedefliyoruz. GES’de hem ABD Başkanı Barack Obama’nın açıklaması hem de Reid Hoffman’ın büyük deteğiyle hedefimiz doğrultusunda zaten ilerlediğimiz bir kez daha görüldü. Aynı anlayışla, aynı heyecanla, yeni fırsatlarla faaliyetlerimize devam edeceğiz,” ifadesini kullandı.

Endeavor Türkiye Kurucu Genel Sekreteri Didem Altop da GES+ programına Armut ve Bfit ile CaseCampus öğrencilerinden Ustamdan’ın katılımının hem Endeavor hem de Türkiye için çok değerli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Endeavor Derneği, başta ABD Başkanı Barack Obama ve Reid Hoffman gibi değerli yatırımcıların nezdinde de çok önemli işler yapan bir organizasyon olduğunu bir kez daha gösterdi. Bizler, GES-2016 organizasyonunda ayrıca gururlandık. Tüm dünya çapında sadece 150 başarılı ve dinamik genç kadın girişimcinin davet aldığı GES+ etkinliğinde Başak Taşpınar Değim, Bedriye Hülya ve Gökçe Gülcüler’in yer alması bizleri onurlandırdı. Bu çok önemli etkinliğe Türkiye’den üç ismin birden katılması bizler için hem büyük bir mutluluk kaynağı, hem de sorumluluklarımızın arttığını gösteren bir gelişme. Ülkemizin girişimcilerine daha büyük bir sorumlulukla önderlik edeceğiz.”

Global Entrepreneurship Summit’te ABD Başkanı Barack Obama ve Endeavor Global Yönetim Kurulu ve LinkedIn Ceo’su Reid Hoffman’ın konuşmalarını www.youtube.com/user/endeavorglobal aracılığı ile izleyebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor