TÜMSİAD: İhracatçı KOBİ’ler Yetiştirmeyi Hedefliyoruz!

Türk ekonomisinin lokomotifi KOBİ’ler TÜMSİAD İzmir Ticaret ve İş Geliştirme Fuarı’nda buluştu. 13 ilden 100’den fazla firmayı ve bin 200 ziyaretçiyi ağırlayan Fuar, ihracatçı KOBİ’ler geliştirmeyi hedefliyor. Detaylar haberimizde..

Türk ekonomisinin lokomotifi KOBİ’ler TÜMSİAD İzmir Ticaret ve İş Geliştirme Fuarı’nda buluştu. 13 ilden 100’den fazla firmayı ve bin 200 ziyaretçiyi ağırlayan Fuar, ihracatçı KOBİ’ler geliştirmeyi hedefliyor.

TÜMSİAD İzmir Ticaret ve İş Geliştirme Fuarı, 100’den fazla firmanın katılımıyla kapılarını 6’ncı kez Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde açtı. KOBİ’leri buluşturan Fuar, bin 200 ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl katılımcı sayısını yüzde 50’nin üzerinde artıran Fuar, Türk ekonomisinin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’lerin İzmir’deki buluşma noktası oldu. Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) 2. Bölge Başkanı Mehmet Ceylan, ihracatçı KOBİ’ler yetiştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

KOBİ’lerin İhracattaki Payı Yüzde 50’nin Üzerine Çıkacak

Fuarın açılışında konuşan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) 2. Bölge Başkanı Mehmet Ceylan şunları söyledi: “TÜMSİAD İzmir Ticaret ve İş Geliştirme Fuarı ile KOBİ’lere fuar alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. KOBİ’ler ülke ekonomimizin yüzde 99’unu oluşturuyor. Şu anda ülkemizin istihdamında yüzde 75, ihracatında da yaklaşık yüzde 50 ile en büyük pay KOBİ’lerimize ait. Bizim hedefimiz KOBİ’lerin doğrudan ihracat yapabilmelerinin önünü açmak. Bunun için düzenlediğimiz bölgesel fuarlarla KOBİ’lerimize fuarcılık alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu alışkanlığı kazanan KOBİ’lerimiz için artık yurt dışındaki etkinlikler, fuarlar uzak birer hedef olmaktan çıkacak. Yurt dışında boy gösteren KOBİ’lerimizin de ihracattaki paylarını yüzde 50’nin üzerine taşıyacağına inanıyoruz.”

İzmir KOBİ’lerle Büyüyecek

İzmir’in sanayi, turizm ve fuar şehri olduğuna da dikkat çeken Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “İzmir Türkiye’nin sanayileşmede öncü şehirlerinden biri. Son yıllarda İzmir-İstanbul Otoyol ve Körfez Tüp Geçit projeleri gibi önemli kalkınma hamlelerinin yapıldığı İzmir bölge ticaretinde son derece önemli bir paya sahip. Biz de 13 ilin önde gelen iş adamlarını bu nedenle her yıl İzmir’de buluşturarak karşılıklı iş birliği ve iletişimi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl 6’ncısını gerçekleştirdiğimiz Fuar, her geçen yıl daha fazla gelişiyor. Fuarda buluşan KOBİ’lerimiz gösterdi ki bölgedeki büyümede öncelikli rol onların olacak.”

TÜMSİAD Yurt Dışında da Fuar Düzenleyecek

TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Kaygısız da konuşmasında, hedeflerinin TÜMSİAD üyelerini yurt içi ve yurt dışı fuarlara alıştırmak olduğunu belirterek ileride bu fuarları yurt dışında yapacaklarını ve TÜMSİAD’ın üyelerinin ürünlerini blok halinde yurt dışında sergileyeceklerini söyledi.

TÜBİTAK onaylı ürün ilk kez görücüye çıktı

TÜMSİAD İzmir Ticaret ve İş Geliştirme Fuarı KOBİ’lere yeni ürünlerini de sergileme fırsatı sundu. Ahşap kompozit üreticisi Arline firmasının geçtiğimiz yıl TÜBİTAK’tan onay aldığı yeni buluşunu fuarda ilk kez tanıttı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor