Yatırımcı ve Girişimciler Borsa İstanbul Özel Pazar Etkinliğinde Buluştu!

Türkiye’deki teknoloji odaklı girişimcilik ekosistemini güçlendirme adına karşılıklı destek hedefi İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile Borsa İstanbul Özel Pazar tarafından Borsa İstanbul ev sahipliğinde “Yatırımcı-Girişimci Buluşma Etkinliği” gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Borsa İstanbul Özel Pazar ev sahipliğinde ve İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle gerçekleştirilen Girişimci-Yatırımcı buluşma etkinliği teknoloji girişimlerini yatırımcılarla buluşturdu.

Türkiye’deki teknoloji odaklı girişimcilik ekosistemini güçlendirme adına karşılıklı destek hedefi İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile Borsa İstanbul Özel Pazar tarafından Borsa İstanbul ev sahipliğinde “Yatırımcı-Girişimci Buluşma Etkinliği” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisinde bulunan ve bir kısmı Özel Pazar’a da üye olan 28 firma Özel Pazar’daki yatırımcılarla buluştu.

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, KOBİ’lerin Türkiye’de toplam girişim sayısının yüzde 99,8’ini, istihdamın da yüzde 74,2’sini oluşturduğu ifade etti ve girişimciliğin desteklenmesi adına birçok ülkede KOBİ’lerin finansmana erişiminde belli tedbirler alındığını ve uygulandığını belirtti. Bu kapsamda sermaye piyasaları aktörlerinin girişimciliğin finansmanına daha çok odaklanması gerektiğini belirten Dönmez, girişimcilerin yatırımcılarla buluşması için daha etkin mekanizmaların kurulması ve işletilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Dönmez konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu çerçevede, Borsa olarak 2014 yılında Özel Pazar’ı kurduk. Özel Pazar sadece bir alım-satım platformu olarak çalışmıyor, girişimcilere ihtiyaç duydukları mentorluk ve ilişki ağının yanı sıra daha önce yatırım yapmış olan yatırımcılara portföylerinden çıkış yapma imkânını sağlıyor. Gerekli finansman altyapısını kurduğumuz takdirde bugün burada bulanan ve İstanbul Üniversitesi Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisinde faaliyet gösteren girişimcilerimizin de dâhil olduğu ülkemiz girişimcilik ekosisteminden dünya çapında başarı hikayeleri yaratabileceğimize inanıyor ve Borsa İstanbul Özel Pazar’ında Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişimi için çok önemli görüyoruz.”

İstanbul Üniversitesi Teknokent adına konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ise İstanbul Üniversitesi’ne bu bu proje ile verdiği destekten dolayı Borsa İstanbul’a teşekkürlerini iletirken, “Ülkemiz dünyadaki krize rağmen, hızla büyüyor. Ama tasarruflarımız yetersiz, yatırımlarımız için yeterince kaynak bulamıyoruz. Yatırımcıyı cezbetmek açısından Türkiye’nin eksikleri var. 2023 hedeflerimiz var, ama buna rağmen ihracatımız içinde yüksek teknolojili ürünlerin payı oldukça düşük. Bunu artıramadığımız zaman, şirketlerimiz ile mevcut yatırımlarımızı büyütemediğimiz zaman ihracat bakımından 2023 hedeflerini gerçekleştirmek mümkün değildir. İşte Borsa İstanbul’un kurmuş olduğu Özel Pazar, gerçekten de takdire şayan ve benzer yapıların oluşmasına yönelik çabaların olduğunu ortaya koyuyor. Yatırımcılar ile girişimcileri bir araya getiren daha fazla ortamın oluşturulması gerekiyor. Üniversitelerimiz çalışıyor, devletin kurumları çalışıyor, iş dünyası çaba içinde, ama bu çabalarımıza biraz daha ivme kazandıracak yatırım lazım.” şeklinde konuştu.

Sorunlarını çözmek için ArGe yatırımlarına kaynak ayırmayı Türk iş dünyasının da öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Ersöz, “Sadece devletin sağladığı kaynaklarla, üniversitelerin sunduğu imkanlarla gerçekten rekabet edilebilir, küresel rekabette öne geçen bir Türkiye yaratmamız çok mümkün gözükmüyor. Bu yüzden de özel sektörün de ArGe’ye ayırması gereken kaynağın da artması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Düzenlenen şirket yatırımcı buluşması etkinliğine katılan onlarca yatırımcı İstanbul Üniversitesi Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisinde bulunan inovatif firmalarla tanışma imkânı buldu. Geliştirdikleri teknolojik ürünlerle dikkat çeken firmalar ise kurdukları stantlar ve yaptıkları sunumlarla kendilerini yatırımcılara tanıtma ve Özel Pazar üzerinden yatırım bulma imkânı sağladı.

Borsa İstanbul Özel Pazar hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bistozelpazar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor