Yapı Kredi Fikrimobil Proje Yarışmasının Kazananları Belli Oldu!

Yapı Kredi’nin üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği FikriMobil mobil uygulama geliştirme yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Detaylar haberimizde..

Yapı Kredi’nin üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği FikriMobil mobil uygulama geliştirme yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Yapı Kredi FikriMobil 2016’da heyecan bu sene 14 Aralık 2015’te başvuruların alınmasıyla başladı. Alınan 401 başvuru içerisinde çeyrek ve yarı final aşamaları sonrası 9 ekip finale çıkmaya hak kazandı.

FikriMobil’e katılan yüzlerce proje arasından, oyunlaştırma teknikleri kullanarak küçük yaştaki kullanıcıların kodlama becerilerini artırmaya yönelik bir mobil uygulama geliştiren Scode ekibi birinci oldu ve 1 haftalığına dünyanın teknoloji ve girişimcilik merkezi kabul edilen Silikon Vadisi’ne gitme hakkı kazandı. Ayrıca birinci olan ekip 10 bin lira para ödülüne de layık görüldü. Aracını park etmek isteyen kişileri uygun otoparklara yönlendiren uygulamaya imza atan ParkKolay ekibi ikinci olarak 15 bin lira ile ödüllendirildi. İnsanların bilinçlerindeki reklam algısını, ürün ve marka bilinirliğini analiz eden mobil uygulamayı geliştiren 5Second ekibi ise üçüncülüğe layık görüldü ve 5 bin lira ödül kazandı.

Yapı Kredi Genel Müdürlük Binası’nda 26 Mayıs’da gerçekleştirilen final ile birlikte dereceye giren ekiplerin yanı sıra özel ödül alan proje sahipleri de açıklandı. Scode ekibi ayrıca Microsoft Türkiye’de Yaz Okuluna katılma şansı kazandı. Kişilerin gittikleri mekanlarda video ile check-in yapabilecekleri ve yorum ekleyebilecekleri uygulamayı geliştiren Molocate ekibi ise 1 yıl IBM Developer Works Premium üyeliği kazandı. Çeşitli kriterler ile izleyicileri analiz ederek, kullanılan puanlama altyapısı ile izleyiciler için en iyi film alternatiflerinin önerildiği Moodie ekibi ise KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezinde Ön Kuluçka’ya girmeye layık görüldü.

Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, FikriMobil’de yarışan ekiplerin birbirinden farklı iş fikirlerine sahip olduğunu belirtirken yarışma hakkında şu değerlendirmede bulundu:
“Bankacılığın dijital dönüşümüne öncülük eden Yapı Kredi olarak FikriMobil’i, yakın geleceğe yön vermesi beklenen farklı teknolojiler üzerine, öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir platform olarak kurguladık. İkinci kez düzenlendiğimiz bu etkinlikle birlikte, artan başvuru sayısının yanı sıra proje fikirlerinin birbirinden farklı ve yaratıcı olmasını oldukça önemli buluyoruz. Bu durum, ülkemizde gençlerin bilişim teknolojilerine daha fazla ilgi duyduğunun bir başka göstergesi. Teknolojiye gerekli önemi veren ülkelerin, küresel yarışta bir adım önde olduğu bu ortamda, gençlerin bu alana ilgisi bizleri son derece mutlu ediyor.”

FikriMobil süresince tüm ekiplerin farklı eğitimlere katılarak kendilerini geliştirme imkanı yakaladıklarını söyleyen Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti, “FikriMobil sadece dereceye giren ya da özel ödül kazanan ekipler için değil, sürece katılan herkes için eğitici bir yarışmaya dönüştü. FikriMobil’e katılan pek çok ekibin ileride projelerini hayata geçirdiklerinde başarılı olacaklarını düşünüyoruz.”

FikriMobil hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.fikrimobil.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor