KOSGEB'ten Meslek Liseli Mezunlara 150 Bin Liralık Karne Hediyesi!

KOSGEB ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' protokolü imzalandı. Detaylar haberimizde..

KOSGEB ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' protokolü imzalandı. 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren mezun olacak 384 bin 236 öğrenci, diploma ile birlikte 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi'ni almaya hak kazanacak.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Milli Eğitim Bakanlığı ile "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü imzaladıklarını bildirerek, "2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren mezun olacak 384 bin 236 öğrencimiz, diploma ile birlikte 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi'ni almaya hak kazanacak ve kendi alanlarında iş kurmak istemeleri halinde hibe olarak 50 bin lira, ayrıca faizsiz 100 bin liraya kadar KOSGEB 'Yeni Girişimci Desteği'ne başvuru hakkını elde edecekler." dedi.

Türkiye'de girişimciliğin KOSGEB bünyesinde verilen eğitimlerle son 5 yılda çok önemli mesafe katettiğini belirten KOSGEB Başkanı Recep Biçer, bu kapsamda ekonomiye de ciddi oranda katkı sağladıklarını söyledi. Girişimciliğin geliştirilmesi ve bu bilincin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Biçer, imzalanan protokolle birlikte Mesleki ve Teknik Liselerde okutulmakta olan girişimcilik derslerinin, KOSGEB'in girişimcilik desteği eğitimleri kapsamına alınabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" işbirliği protokolü imzalandıklarını anlattı.

"Bu Destekten Yararlanın"

Girişimcilik eğitiminin önemine işaret eden Biçer, uygulamanın meslek ve teknik lise mezunlarına vizyon kazandıracağını dile getirdi. Protokolün, meslek ve teknik lise mezunlarının iş kurmalarına yönelik önemli bir kapı açacağının altını çizen Biçer, üniversite ya da lise mezunu olup devletten iş bekleyenlerin sayısının da azalabileceğini kaydetti. Mezun olanların, üniversitede okurken belgeleriyle destek alabileceklerini ve projelerini hayata geçirebileceklerine de değinen Biçer, öğrencilere bu destekten yararlanmaları çağrısında bulundu.

"Mesleki Eğitimin Boşa Gitmesini İstemiyoruz"

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da 3 bin 291 meslek lisesinde, 1 milyon 782 bin öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.

Bu öğretim yılında mezun olacak öğrencilerin, karneleriyle birlikte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Belgesini alacak olmalarının sevindirici olduğunu dile getiren Gülay, "Bu krediyle çocuklarımız hem kendi alanlarında iş yerlerini açabilirler, hem de istiyorlarsa üniversite eğitimine devam edebilirler. Meslek lisesi mezunu öğrencilerimizin özellikle kendi alanlarında iş yeri açmalarını önemsiyoruz, çünkü verdiğimiz mesleki eğitimin boşa gitmesini istemiyoruz." ifadesini kullandı.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor