Avrupa Birliği'nden 97 Milyon Avro’luk Kaynak Geliyor!

Türkiye’ye AB Programları (ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği-COSME, İstihdam ve Sosyal Yenilik-EaSI) kapsamında toplamda 97 Milyon Avro’luk kaynak sağlanacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye’ye AB Programları (ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği-COSME, İstihdam ve Sosyal Yenilik-EaSI) kapsamında toplamda 97 Milyon Avro’luk kaynak sağlanacak.

Avrupa Birliği Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi’nin kapanış konferansı 24 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da  gerçekleştirildi.

Projenin kapanış konferansı, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu’nun yanı sıra  Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin Sosyal, Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkanı Hakan Karataş ve birçok davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, Birlik Programlarına ilişkin 12 ilde çalıştaylar düzenlendi, KOSGEB tarafından da ulusal koordinasyonu yapılmakta olan COSME Programı bu çalıştaylarda tanıtıldı. Proje süresince 2.500 potansiyel faydalanıcıya bilgilendirme yapıldı.

Konferans kapsamında ülkemizin katılım sağladığı AB Programlarının (ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği-COSME, İstihdam ve Sosyal Yenilik-EaSI) hakkında Başkanlığımız temsilcilerinin yanı sıra AB Bakanlığı, TÜBİTAK, ÇSGB ve Türkiye Ulusal Ajansı temsilcileri tarafından bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi.

AB Programları vatandaşlarımızın, araştırmacılarımızın, KOBİ'lerimizin, üniversitelerimizin ve belediyelerimizin Avrupa çapında oluşturulan toplamda yaklaşık 97 Milyon Avro’luk kaynağa erişimini sağlayacak.

AB Programları (ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği-COSME, İstihdam ve Sosyal Yenilik-EaSI) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ab.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor