KOSGEB, KOBİ'lere Farkındalık ve Destek Vermek İçin Sahada!

KOSGEB, 300 Milyon TL’lik destek için, bütün illerde bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek programı başvurusu için işletmelere başvuru süreçlerini anlatıyor. Detaylar haberimizde..

KOSGEB300 Milyon TL’lik destek için, bütün illerde bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, KOBİGEL–KOBİ Gelişim Destek programı başvurusu için işletmelere başvuru süreçlerini anlatıyor.

2016 yılında uygulamaya konulan KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı'nın ilk çağrı döneminde yayınlanan, “Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması” ve Türkiye genelinde, “Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme” başlıklarındaki çağrılar için 400’ün üzerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi ve bu toplantılar çerçevesinde 14.087 işletmeye bilgilendirme yapıldı.

1 Nisan - 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında ilk çağrı dönemine ait 2.980 adet proje başvurusu alınırken, 2162 adet proje başvurusu ön onaydan geçti. Ön onayı gerçekleşen projelerin 1.047 tanesi “Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme”  alanında, 1115 tanesi ise “Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması” alanında olmak üzere toplamda 2.162 adet proje ön onaydan geçti.

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında KOSGEB üç çağrıdan oluşan ikinci bir çağrı daha yayınladı. Projeden faydalanabilecek KOBİ ve Girişimciler 30 Mayıs ve 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

Destek programı kapsamında;

  • Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesine 50 Milyon TL, 
  • Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirmeye 150 Milyon TL,
  • KOSGEB Destekli Girişimlere İvme konu başlığında 100 Milyon TL  

ile toplamda 300 Milyon TL’lik bütçe 3 ayrı başlıkta çağrıya çıkıldı.

KOBİ ve Girişimcilerin yapacağı proje başvurularında Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi konu başlığında proje destek üst limitinin 100 bin TL’si geri ödemesiz olmak üzere toplam 250 bin TL, Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme konu başlığında 300 bin TL’si geri ödemesiz olmak üzere toplamda 600 bin TL, KOSGEB Destekli Girişimlere İvme konu başlığında ise, 100 bin TL’si geri ödemesiz olmak üzere toplamda 250 bin TL şeklinde olacak.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 8.795 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KAMU, KOBİ
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor