BNP Paribas International Hackathon, Silikon Vadisi ile Aynı Anda İstanbul’da!

Türk Ekonomi Bankası (TEB), eş zamanlı olarak sekiz farklı ülkede gerçekleşecek global yazılım maratonu BNP Paribas International Hackathon’un 17-19 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek ayağına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde..

Türk Ekonomi Bankası (TEB), eş zamanlı olarak sekiz farklı ülkede gerçekleşecek global yazılım maratonu BNP Paribas International Hackathon’un 17-19 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek ayağına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 48 Saat sürecek yazılım maratonunda, iki tema altında yazılım üretecek olan girişimciler, müşteri deneyiminde fark yaratmaya yönelik geliştirecekleri projelerle yarışacaklar.

Stratejik ortağı BNP Paribas ile bankacılık ve finans dünyası için müşteri deneyiminde fark yaratacak girişimci fikirlere destek olmayı amaçlayan Türk Ekonomi Bankası (TEB), 17-19 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da 48 saat sürecek bir yazılım maratonuna ev sahipliği yapacak. San Fransisco, Paris, Brüksel, Roma, Berlin, Londra, Varşova ve İstanbul olmak üzere sekiz farklı şehirde eş zamanlı olarak düzenlenecek global yazılım maratonu BNP Paribas International Hackathon’un İstanbul ayağı TEB’in Saklıköy’deki TEB Formasyon Akademisi’nde gerçekleşecek. Etkinlik çerçevesinde 48 saat sürecek maraton boyunca 2 farklı tema altında projeler üretilecek. “Ev almak isteyenlere” ve “nakite ihtiyacı olan KOBİ’lere” çözüm üretmeye yönelik proje üretecek, kod yazarak mobil veya web tabanlı yazılım geliştirecek veya prototip oluşturacak olan girişimciler 19 Haziran Pazar günü jüri tarafından değerlendirilecek.

Finansal Yazılımcılara Mentorluk Desteği

Ev almak isteyenler ve nakite ihtiyacı olan KOBİ’ler için iki farklı tema altında bankacılık ve finans dünyası için müşteri deneyiminde fark yaratacak, yenilikçi çözümler geliştirme ve girişimcilere destek olma amacıyla düzenlenen BNP Paribas International Hackathon, etkinlik boyunca finansal yazılım yapabilecek girişimci ve girişimci ekipleri ağırlayacak. Gerçek ancak isimsiz bir data seti kullanarak kod yazacak, mobil veya web tabanlı yazılım geliştirecek olan girişimciler, TEB ve diğer sektörlerden gelen uzmanlardan da mentorluk desteği alabilecek.

Aynı Anda 8 Ülkede

San Fransisco, Paris, Brüksel, Roma, Berlin, Londra, Varşova ve İstanbul olmak üzere sekiz farklı şehirde aynı anda düzenlenecek olan yarışmaya katılan girişimcilerin projeleri, teknoloji ve finans dünyasının önde gelen isimleri, melek yatırımcılar, danışmanlar, teknokent temsilcileri, teknoloji uzmanları ve TEB üst düzey yöneticilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek.

Şampiyonlar Paris’te Türkiye’yi Temsil Edecek

Ürettikleri projelerin tüm haklarının yanı sıra toplamda 40 bin TL’lik para ödülü kazanacak olan girişimciler, online eğitim programlarına katılım, Türkiye ve uluslararası mentor network ağına erişim fırsatı yakalayabilecekleri gibi TEB Girişim Evi’nden de danışmanlık desteği almaya hak kazanacak.

Jüri tarafından belirlenecek iki girişimci ise Aralık ayında Paris’te gerçekleştirilecek Demo Day’e katılarak projesini uluslararası jüri karşısında sunma imkanı bulacak. Ayrıca girişimciler, TEB’in stratejik ortağı BNP Paribas’ın 80’e yakın ülkedeki global ağı sayesinde yeni müşterilere ulaşma ve işbirliği şansına da sahip olacak.

BNP Paribas International Hackathon hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz international-hackathon.bnpparibas web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor