Liseli Girişimciler Genç Başarı Yılın Şirketi Yarışması’nda Yarıştı!

3X Şirket Programı’nın final ayağı olan Yılın Şirketi Yarışması’nda, Liseli öğrenciler tarafından kurulan ve işletilen “Genç Başarı Şirketleri” ürün ve hizmetlerini sergiledi. Detaylar Haberimizde..

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın uyguladığı ve Citi Vakfı, MetLife Vakfı, Monsanto Vakfı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından desteklenen 3X Şirket Programı’nın final ayağı olan Yılın Şirketi Yarışması’nda, Liseli öğrenciler tarafından kurulan ve işletilen “Genç Başarı Şirketleri” ürün ve hizmetlerini sergiledi.

2016 Yılın Şirketi ödülünü, kadına yönelik şiddetle mücadele temalı özel tasarım telefon kaplarıyla, Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde kurulan “Ramona Genç Başarı Şirketi” kazandı.

Liseli öğrenciler tarafından kurulan ve işletilen “Genç Başarı Şirketleri”, 28 Mayıs 2015 Cumartesi günü TORIUM Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen “Genç Başarı Ticaret Fuarı” ve “Genç Başarı Yılın Şirketi Yarışması”nda ürün ve hizmetlerini sergiledi.

Lise öğrencilerine “iş fikri geliştirme, iş planı hazırlama, şirket kurma, işletme ve tasfiye etme tecrübesi” yaşatmayı amaçlayan ve öğrencilerin yaparak öğrenme motivasyonu, kişisel beceriler, takım çalışması, beşeri ilişkiler, finansal okur-yazarlık, kritik düşünme, istihdam edilebilirlik ve problem çözme konularında gelişimlerini hedefleyen “3X Şirket Programı”nın final ayağı olan Ticaret Fuarı’nda, 68 okuldan 85 Genç Başarı Şirketi, 550 öğrencinin katılımıyla, En İyi Stant, En İyi Satış/Pazarlama, En İnovatif Ürün ve genel klasmanda En İyi Şirket ödülleri kategorilerinde yarıştı.

2016 Yılın Şirketi ödülünü, kadına yönelik şiddetle mücadele temalı ve müzik kartı promosyonlu telefon kaplarıyla, Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde kurulan “Ramona Genç Başarı Şirketi” kazandı.Gençlik Ödülleri; Ayna Genç Başarı Şirketi, La’Piedra Genç Başarı Şirketi ve Ağırman Genç Başarı Şirketi'nin oldu. “En İnovatif Ürün” ödülünü ise işaret dilini kapsayan video destekli, engelleri aşan kitap fikriyle Eyüboğlu Koleji’nde kurulan Rengarenk Kitaplar Genç Başarı Şirketi kazandı. “En İyi Stant” ve “MetLife En İyi Satış Pazarlama” ödülünü ise Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde kurulan “Ramona Genç Başarı Şirketi” kazandı. Toplamda en yüksek puanı alan şirket, Temmuz ayı içinde İsviçre Luzern’de “Avrupa Yılın Şirketi” yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Yarışmanın jüri üyeleri Aytekin Güleşan (MetLife), Berrak Kutsoy (Pegasus - TOBB Genç Girişimciler Kurulu), Günsel Topbaş (Citibank), İlker Savuran (Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği), Onur Çamili (Monsanto) ve Yiğit Savcı’dan (Gama Alfa Plastik İnovasyon – Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği) oluştu.

Genç Başarı Yılın Şirketi Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gencbasari.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor