Yurt Dışına Açılacak Girişimciler, 60 Bin $ Destek Başvuruları Devam Ediyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOSGEB Uluslararası Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında, teknolojik faaliyetlerde bulunan işletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmak amacıyla, işletme başına 60 bin dolar destek verileceğini bildirdi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOSGEB Uluslararası Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında, teknolojik faaliyetlerde bulunan işletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmak amacıyla, işletme başına 60 bin dolar destek verileceğini bildirdi.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri (KOBİ) güçlendirmek istediklerini söyleyen Işık, bu kapsamda KOSGEB bünyesinde Uluslararası Hızlandırıcı Destek Programı'nı geliştirdiklerini anlattı. Teknolojik faaliyetlerde bulunan işletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten Işık, söz konusu program kapsamında işletmelere maddi destek sağlama kararı aldıklarını ifade etti.

Işık, KOBİ'lere bu destek programından yararlanmaları için çağrıda bulunarak, "Her bir başvuru için üst limit 15 bin dolar olmak üzere, 3 yıl destek süresi boyunca işletmelerin yaptığı harcamaların yüzde 80'i oranında işletme başına toplamda 60 bin dolar destek verilecek." dedi.

Programı geliştirirken, işletmelerin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin yurtdışında tanıtım ve pazarlamasının kolaylaştırılması hedefiyle yola çıktıklarını belirten Işık, Uluslararası Hızlandırıcı Destek Programı'nın, "teknik, yönetimsel, hukuki ve belirlenen ülke ya da ülkelerde satış imkanları sağlayacak profesyonel ağlara erişim hizmetleri" sunacağını bildirdi.

Işık, destek programı kapsamında hızlandırıcı ofis kirası, eğitim, danışmanlık, mentörlük, i·ş yönetimi, hukuk, fikri ve sınai mülkiyet hakları, ulaşım, konaklama ve organizasyonla ilgili genel giderlere geri ödemesiz destek verileceğini kaydetti.

Unutmayın, Son Başvuru Tarihi 31 Mayıs!

Destek programına başvuruların 31 Mayıs'a kadar yapılabileceğini ifade eden Işık, programla bundan sonraki yıllarda da KOBİ'leri desteklemeyi planladıklarını dile getirdi.

Uluslararası Hızlandırıcı Destek Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz KOSGEB'in bu web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi yurt dışına açılmak isteyen girişimciler ve ihracat hedefleyen işletme sahiplerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Ali Çetin
Ali Çetin
Bşvuru yapılabilmesi için kosgebin desteklenecek hızlandırıcıları web sitesinden açıklaması gerekiyor. Ayrıca Ar-Ge Desteği kamukaynaklarıyla desteklenip başarıyla tamamlananlar bu desteğe başvurabilecekler. Bilginize Smile

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor