UYAP Bilişim Sistemi'ne Dünya Çapında Bir Ödül!

WSIS 2016 ödüllerine e-Devlet kategorisinden aday gösterilen Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın UYAP Bilişim Sistemi (e-National Judicial System) birincilik ödülüne layık görüldü. Detaylar haberimizde..

WSIS 2016 ödüllerine e-Devlet kategorisinden aday gösterilen Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın UYAP Bilişim Sistemi (e-National Judicial System) birincilik ödülüne layık  görüldü.

WSIS (Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi), Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’ne bağlı ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) tarafından organize edilen etkinliğe bu yıl içerisinde Bakan, Bakan Yardımcıları ve uluslararası organizasyonların üst düzey temsilcilerinin bulunduğu 175 ülkeden yaklaşık 11.000 kişi katılım gösterdi.

2-6 Mayıs 2016 tarihlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen WSIS, kapsayıcı ve kalkınma odaklı, herkesin bilgi oluşturabildiği ve paylaşabildiği bir organizasyon. 2005 yılında gelişmekte olan ülkelerdeki bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimini ve bu ülkelerin bilişim alt yapılarının iyileştirilmesini teşvik amacıyla kurulan WSIS, Birleşmiş Milletler üye kuruluşların neredeyse tamamının desteklediği bir oluşum ve organizasyon.

E-devlet kategorisinde yarışan ve ön jüri değerlendirmesinden geçerek 61 proje içerisinden en çok oyu alan UYAP Bilişim Sistemi 5 proje içerisine girmeyi başararak jüri üyeleri tarafından en iyi proje seçildi.

UYAP geçtiğimiz Nisan ayında çok önemli bir başarıya daha imza attı. Bu yıl İzmir Çeşme’de 7.si düzenlenen IDC CIO Turkey Summit 2016 Zirvesi'nde 63 projenin yarıştığı, jüri incelemesinin ardından 29 projenin finale kaldığı yarışmada Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın e-Dava, Segbis, Kolluk Portal Projeleri 3 farklı kategoride 5 farklı ödüle layık görüldü.

UYAP hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.uyap.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor