İstanbul Geleceğe Hazır Ekonomisiyle Dünyaya Yön Verecek!

Dell ve IHS’nin dünya çapında gerçekleştirdiği araştırmaya göre İstanbul, Geleceğe Hazır Ekonomiler arasında ilk 50 içerisinde yer aldı. Detaylar haberimizde..

Dell ve IHS’nin dünya çapında gerçekleştirdiği araştırmaya göre İstanbul, Geleceğe Hazır Ekonomiler arasında ilk 50 içerisinde yer aldı.

İstanbul, 17 Mayıs 2016 - Dell, dünya çapında belirlediği 50 şehrin teknoloji adapte etme hızı ve tutkusuyla dünyayı değiştireceğini açıkladı. Geleceğe hazır şehirler arasında yer alan İstanbul, hızla büyümesinin yanı sıra insanların ve kurumların iletişimini artıracak yeni araçlara ulaşmasına olanak tanımasıyla öne çıkıyor. Bu sayede yetenekli çalışanları cezbeden şehir, Dell’in hem kamu hem de özel sektörü “geleceğe hazır” hale getirme vizyonuna paralel şekilde gerekli altyapıyı sunuyor.

Dell’in dünya çapında yaptığı araştırma 3 temelden oluşuyor:

  • İnsan kaynağı: Geleceğe hazır bir ekonominin temelinde doğru özelliklerle donatılmış sosyal ve ekonomik değişime yönelmiş insanların olması gerekiyor.
  • Altyapı: İnsanların, kurumların ve teknolojinin her zaman desteklendiği bir altyapıya sahip olmak geleceğe hazır bir ekonominin olmazsa olmazlarından biri.
  • Ticaret: Geleceğe hazır bir ekonomi, inovasyon, büyüme ve kârlılığı artırmak için işletmelere sürdürülebilir fırsatlar yaratır.

Dell Türkiye Ülke Müdürü Didem Duru, “Dünyamızı değiştirecek inovasyonun hayatın her alanında görüldüğü dijital bir çağda yaşıyoruz. Artan nüfusu desteklemekten oluşturulması gereken güçlü kültüre, herkese ekonomik fırsatlar yaratmaya kadar yaşadığımız şehirlerde her gün yeni zorluklarla karşılaşıyoruz. Geleceğe Hazır Ekonomileri ve özelliklerini anlayabilirsek; şehirler, işletmeler ve bireyler, güçlü ve sağlıklı ekonomilerin oluşmasına zemin hazırlayacak kural ve stratejileri oluşturabilirler” dedi.

İstanbul’un da dünyanın en önemli şehirleri arasında sayılmasının tesadüf olmadığını vurgulayan Duru, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Milyonlarca insanın eşsiz bir süratle iş ve sosyal yaşamını sürdürdüğü İstanbul’da geleceğe hazır bir ekonomi yaratmak için tüm imkanlar bulunuyor. Dell Türkiye olarak hem kamu hem de özel sektörün atacağı her adımda Geleceğe Hazır Ekonomilerin temelini oluşturmak üzere destek vermeye hazırız.”

İstanbul Üretkenlikte 2. Sırada

2015 yılında Harvard Üniversitesi’nde Stratejik İnovasyon Zirvesi ile birlikte hayata geçirilen araştırma, ekonomik veri öngörüleri ve analitik şirketi IHS tarafından hazırlandı. İlki yalnızca ABD’deki şehirler için yapılan araştırmanın küresel versiyonu hakkında konuşan IHS Economics Kıdemli Direktörü James Diffley, “Kamu sektörü, teknoloji şirketleri, girişimcilik toplulukları ve yüksek eğitim alanındaki uzmanlarımızın içgörüleriyle hazırlanan bu araştırmada hangi ekonomilerin Geleceğe Hazır olduğunu değerlendirecek bir metodoloji geliştirdik. Buna göre şehirlerin geleceği şekillendirirken sunabileceği fırsatları göz önünde bulundurduk” dedi. Diffley sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Araştırmamız sonucunda ortaya çıkan şehirlerin Geleceğe Hazır Ekonomiler olarak önümüzdeki yıllarda önemli büyüme kaydedeceklerine inanıyorum. Özellikle İstanbul ve Meksiko gibi şehirlerin karşısında listedeki diğer şehirlere kıyasla daha fazla engel görünmekle birlikte birçok da çekici özelliğe sahipler. Örneğin İstanbul üretkenlikte bu 50 şehir arasında ikinci sırada bulunarak potansiyelini ortaya koyuyor.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor