Dünya İslam Forumu’nun Yedincisi İran'da Gerçekleştirilecek!

Dünya İslam Forumu’nun yedincisi 24-25 Mayıs 2016 tarihinde, “Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler” ana temasıyla İran’ın Yezd eyaletinde yapılacak. Detaylar haberimizde..

Dünya İslam Forumu’nun yedincisi 24-25 Mayıs 2016 tarihinde, “Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler” ana temasıyla İran’ın Yezd eyaletinde yapılacak.

Açılış konuşmalarını İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarifi, Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Büyükelçi Seyyid Ali Muhammed Musavi, diğer ülkelerin protokol temsilcileri, TASAM Başkanı Süleyman Şensoy ve İran Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (IPIS) Genel Direktörü Dr. Mustafa Zahrani’nin yapacağı 7. Dünya İslam Forumu iki gün sürecek.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM’ın inisiyatifi ve koordinasyonu ile 2010 yılından itibaren İstanbul, Bakü, Kahire, Bağdat olmak üzere beş kez “İslam Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Forumu” adıyla düzenlenen etkinliğin adının, 2015 yılında Pakistan’ın başkenti İslamabad’daki altıncı toplantıda alınan ortak kararla “Dünya İslâm Forumu” (World Islamic Forum - WIF) olarak dönüştürülmesi kabul edilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (IPIS) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 7. Dünya İslâm Forumu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin yanında dünyanın birçok ülkesinden akademisyen, araştırmacı, devlet adamı, diplomat, basın mensubu, STK yöneticileri ve temsilcilerinden oluşan katılımcı profili ile gerçekleştirilecek.

İslam dünyasından geniş bir katılımla icra edilecek 7. Dünya İslam Forumu’nun alt konu başlıkları

  • İslami Düşünce Birikimi ve Stratejik İletişim Perspektifleri,
  • Eleştirel Düşünce Dinamikleri/Kurumları,
  • Referans Değerler,
  • Referans Kurumlar,
  • Referans Kişiler,
  • Ortak Değerler,
  • Entegrasyon ve Stratejik İletişim,
  • İslam Ekonomi Modeli ve Güvenlik,
  • İslam’da Sosyal Devlet Modeli ve Güvenlik,
  • Medeniyetler Arası Etkileşim,
  • Terörle Mücadelede Ortak Değerler,
  • Güvenlik ve Medeniyet Sembolü Şehirler,
  • Sanat, Estetik, Kültür ve Turizm: Ürünler, Modeller ve Yeni Stratejiler

olarak belirlendi.

Stratejik İletişim için; Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy; "Düzenlenecek 7. Forum’da, İslam medeniyet birikiminin tarihî temellerinin ortaya konarak İslam ülkelerinin ve dünyanın geleceğine dair yeni bir medeniyet perspektifine stratejik katkı sağlanmasının öngörüldüğünü, değerler İnşası olmadan gelen refah ve gücün yozlaşma getireceği ön kabulünden hareketle, medeniyet değerlerinin güncel yorumları ve bu yorumları kurumsal temsil yeteneğinin İslam Ülkeleri için temel zihinsel eşik olduğunu” ifade etti.

Şensoy; “Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler başlığı altında toplanacak 7. Dünya İslam Forumu; İslam dünyasında söylem birliği oluşturulmasına, sorunların çözümü için gerekli düşünce üretiminin hızlandırılmasına, stratejik iletişim temelli yeni küresel güvenlik ortamında ortak referans değerler, kurumlar ve kişilerin güncel kurumsal yorumları ile farkındalık sağlanmasına, İslam ülkelerinin imajının iyileştirilmesine ve İslami birikimin tüm insanlığın hizmetine sunulmasına mütevazı katkı sağlamayı amaçlamaktadır” dedi.

“İslam Dünyası İstanbul Ödülleri” İkinci Kez Verilecek

İlki 2015 yılında Pakistan Devlet Başkanı Sayın Memnun Hüseyin’in teşrifleri ile İslamabad’da gerçekleştirilen “İslam Dünyası İstanbul Ödülleri”nin ikincisi de sahiplerini bulacak.

İslam dünyasının vizyon, derinlik ve entegrasyonunun güçlenmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlara verilen İslam Dünyası İstanbul Ödülleri de 7. Dünya İslam Forumu kapsamında 24 Mayıs 2015 Salı gecesi düzenlenecek takdim töreniyle ikinci kez sahipleri ile buluşacak. Ödül kategorileri arasında devlet, diplomasi, iş, bilim, kültür, sanat, teknoloji, strateji, spor, kamu diplomasisi yer alıyor.

Dünya İslam Forumu Yetkin Kişiler Grubu 6. Toplantısı

7. Dünya İslâm Forumu programının hemen öncesinde, 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü Dünya İslam Forumu Yetkin Kişiler Grubu’nun (Eminent Persons Group of the World Islamic Forum) 6. Toplantısı da icra edilecek.

7. Dünya İslam Forumu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tasam.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor