Üniversitelilerin hayatını kolaylaştıran sosyal ağ, yine üniversiteli girişimcilerin elinden çıktı. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Batuhan Karakuş, Stubridge uygulaması ile Bangkok’ta yapılacak Global Student Entrepreneur Award (GSEA)’da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Detaylar haberimizde
Üniversitelilerin hayatını kolaylaştıran sosyal ağ, yine üniversiteli girişimcilerin elinden çıktı. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Batuhan Karakuş, Stubridge uygulaması ile Bangkok’ta yapılacak Global Student Entrepreneur Award (GSEA)’da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
Karakuş, 1.700 öğrenci içinden seçilen 50 girişimciden biri olarak, 20.000 Dolar para ödülü ve işini geliştirmeye yönelik destekler için yarışacak. Yarışmanın düzenleyicisi Entepreneur Organization (EO)’nun Türkiye Başkanı Gamze Cizreli, “Batuhan gibi genç girişimcileri destekliyor ve ülkemizde girişimcilik kültürünün gençler arasında daha da gelişmesine katkı sağlamaktan ötürü memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Son dönemde özelleşmiş kitlelere hitap eden sosyal ağların sayısı giderek artıyor; öğrencilerin üniversite yaşamını kolaylaştıran Stubridge de bu alanda dikkat çekiyor. Stubridge ile öğrenciler, aynı dersi aldığı arkadaşları ile bir araya geliyor, ders notlarını paylaşıyor, sınavlar hakkında fikir alışverişinde bulunuyor ve üniversite duvarında kendi belirledikleri konular hakkında fikirlerini paylaşabiliyor. Stubridge’e sadece .edu uzantılı mail adresleri ile üye olunabiliyor; böylece her öğrenci kendi üniversitesi içerisinde eğitim gören diğer öğrenci arkadaşları ile buluşabiliyor.
2015 ikinci çeyreğinde Batuhan Karakuş ve Sarp Keskin tarafından kurulan Stubridge’de bugün, 4 kişilik yazılım ve 5 kişilik pazarlama-araştırma ekibine, 6 üniversiteden 100’e yakın gönüllü takım üyesi destek veriyor. Şu anda Koç, Sabancı, Boğaziçi, Bilgi, Bahçeşehir ve Özyeğin Üniversiteleri’nde kullanılabiliyor ve içeride 12 bin kayıtlı üniversite öğrencisi bulunuyor. Stubridge, Haziran ayına kadar bünyesinde bulunan üniversitelerde en az 30.000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Avrupa’da Birinci, Mayıs’ta Bangkok Yolcusu
Eylül 2015’te Emrah Kaya’dan early stage yatırımı alan sosyal ağ, şimdi uluslararası arenada kendini sınıyor. EO Global Student Entrepreneur Award yarışmasının Berlin’deki Avrupa ayağında yarışarak Türkiye birincisi seçilen start-up, global pazarda şu anda Hindistan'da Mumbai, Fransa'da Paris Sorbonne, Amerika Birleşik Devletleri’nde UCLA ve Stanford Üniversiteleri’nde ekipler kuruyor ve Stubridge’i yurtdışındaki üniversitelerde test etmeye hazırlanıyor. Bir yandan da 10-12 Mayıs’ta Bangkok Tayland’da gerçekleştirilecek GSEA Global Final’a katılarak Türkiye’yi temsil edecek olma heyecanı yaşıyor.
1.700 Öğrenci İçinden Seçildi, 20.000 Dolar İçin Yarışacak
Global finallere katılmak için 50 ülkeden toplam 1.700 öğrenci yarıştı. Finale her ülkeyi temsilen bir öğrenci katılacak. Burada birinci seçilen öğrenci girişimci, 20.000 Dolar nakit para ödülü kazanacak. Network yaratma, medyada görünürlük elde etme, mentorluk hizmetlerinden yararlanabilme imkanları ve Bangkok seyahatinin karşılanması da dahil tüm ödüllerin toplam değeri ise 40.000 Dolar. İkinci 10.000 Dolar, üçüncü ise 5.000 Dolar nakit para ödülü kazanacak.
“EO Türkiye Olarak Gurur Duyuyoruz”
EO Türkiye Başkanı Gamze Cizreli, “1998’den beri organize edilen GSEA, öğrenci girişimcilere yönelik dünyadaki en saygın ve en kapsamlı ödül olarak kabul ediliyor. Yarışmaya öğrencilik yaşamı süresince, inovatif, karlı, sosyal sorumluluk sahibi ve etik standartlara uygun şirketler kuran gençler katılabiliyor. Amaç, bu kişileri küresel anlamda görünür kılmak ve daha çok öğrencinin girişimciliği bir kariyer rotası olarak benimsemesini sağlamak. Biz de EO Türkiye olarak Batuhan gibi genç girişimcileri destekliyor ve ülkemizde girişimcilik kültürünün gençler arasında daha da gelişmesine katkı sağlamaktan ötürü memnuniyet duyuyoruz” dedi.
“Henüz Daha Bir Şey Kanıtlamadık”
Stubridge Kurucusu Batuhan Karakuş ise, “Üniversite dönemini daha kolay, eğlenceli ve verimli geçirebilmek için paylaşıma önem vermelisiniz. Stubridge bunu mümkün kılıyor. Bangkok’ta diğer ülkelerin birincileriyle bağlantı kurma imkanı, Stubridge’i global pazarda test edebilmemiz için bize harika bir fırsat verecek. Henüz daha bir şey kanıtlamadık. Bu yarışma sayesinde kendimizi kanıtlama fırsatlarımızı artıracağımıza inanıyoruz” dedi.
Girişim hakkında detaylı bilgi edinmek ve kullanmaya başlamak için www.stubridge.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.