ActinSpace İstanbul 20-21 Mayıs'ta İTÜNOVA TTO'da!

Bilim, Uzay ve Teknoloji Transferini konu edinen ve 1000'den fazla aday yarışmacıyla Avrupa'nın otuz şehrinde düzenlenen ActinSpace'in İstanbul ayağı 20-21 Mayıs 2016'da İTÜNOVA TTO ev sahipliğinde gerçekleşecek. Detaylar Haberimizde..

Bilim, Uzay ve Teknoloji Transferini konu edinen ve 1000'den fazla aday yarışmacıyla Avrupa'nın otuz şehrinde düzenlenen ActinSpace'in İstanbul ayağı 20-21 Mayıs 2016'da İTÜNOVA TTO ev sahipliğinde gerçekleşecek. Öğrencileri, girişimcileri, geliştiricileri, kullanıcıları ve yaratıcı beyinleri bir araya getiren ActinSpace, CNES (Fransız uzay ajansı), ESA (Avrupa Uzay Ajansı) ve ESA BIC Sud France tarafından yürütülüyor.

20 Mayıs Cuma günü başlayacak yarışmada en fazla 5 kişiden oluşan ekipler, organizatörler tarafından karşılarına çıkarılan 'gündelik yaşamda uzay teknolojileri kullanımı'na ilişkin problemleri çözmek için sınanacaklar. Ekipler 21 Mayıs Cumartesi günü her şehrin kendi yerel saatiyle saat 15:00'de çözümlerini jüriye sunacaklar.

Gençlerdeki girişim ruhunu ortaya çıkarmak, uzay teknolojilerine katkıda bulunmak ve yeni adaylar keşfetmek için düzenlenen ActinSpace yarışmasında, ilk etabı geçen bölgesel ekipler her ülkede ulusal finale katılmaya hak kazanacaklar. Ulusal finalleri kazananlar Toulouse Uzay Fuarı'nda 29 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek uluslararası finale davet edilecekler.

Hem ulusal hem de uluslararası finallerde yarışmacıları büyük ödüller bekliyor. Geliştirilen projeler büyük ödül dışında ayrıca ESA BIC ve diğer paydaşlar tarafından yeni start-up’ların oluşumu için desteklenme hakkı elde edebilecek.

Unutmayın, ActinSpace İstanbul 20-21 Mayıs 2016 tarihinden İTÜ Ayazağa Kampüsü, Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UHEM) Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

ActinSpace İstanbul hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.actinspace.org ve www.itunovatto.com.tr web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor