Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı İş Ortamına Güç Katacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, buluş, marka ve tasarım sahiplerinin Ar-Ge ve yeniliğe önem vererek fark oluşturduklarını, bu kişilerin hem kendi gelişimlerine hem de ülkenin gelişimine büyük katkı sağladıklarını söyledi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, buluş, marka ve tasarım sahiplerinin Ar-Ge ve yeniliğe önem vererek fark oluşturduklarını, bu kişilerin hem kendi gelişimlerine hem de ülkenin gelişimine büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Bakan Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 5. Türk Patent Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, buluşlarıyla, tasarımlarıyla ve markalarıyla Türk toplumuna, sanayisine ve ekonomisine katma değer sağlayan kişi ve kuruluşları ödüllendirmek amacıyla bir araya gelindiğini belirterek, buluşların, markaların ve tasarımların sahiplerinin, Ar-Ge ve yeniliğe önem vererek fark oluşturduklarını, hem kendi gelişimlerine hem de ülkenin gelişimine büyük katkı sağladıklarını bildirdi.

Ödül kazanan tüm şahıs ve kuruluşları tebrik eden Işık, "Bugün ödül alanlar, aslında en büyük ödülü, bir şey başarmanın verdiği o muazzam duyguyu tadarak zaten kazanmış durumdalar" diye konuştu.

Işık, küresel ekonominin seyrinin, sınai mülkiyet haklarındaki gelişmelere bakarak anlaşılabileceğini dile getirerek, "Türkiye olarak ülkemizdeki patent, tasarım, marka başvurularını artırmaya büyük önem veriyoruz. Başvurulardaki artış hızı açısından dünyadaki en başarılı ülkelerden biriyiz. Ancak henüz istediğimiz seviyede olmadığımız da bir gerçektir" dedi.

Patent, tasarım ve marka başvurularındaki artış hızını korumanın önemine değinen Işık, önümüzdeki dönemde, tescil edilen başvuruların ticarileşme oranını artırmanın, fikri mülkiyet haklarını ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürmenin çok büyük bir önem taşıdığını kaydetti.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=23296&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor