Finansa ve Teknolojiye Yatırım Akıllıca, Fintech'e Yatırım Dahice!

Finansal teknoloji girişimcileri , dünyayı değiştiren projeleriyle İstanbul'a geliyor. Yatırımda son teknoloji fikirler 24 Mayıs'taki Fintech Konferansı'nda tartışılıyor. Detaylar Haberimizde..

Finansal teknoloji girişimcileri , dünyayı değiştiren projeleriyle İstanbul'a geliyor. Yatırımda son teknoloji fikirler 24 Mayıs'taki Fintech Konferansı'nda tartışılıyor. Fintech konusunu ve sunduğu fırsatları irdelemesi açısından Türkiye'de ilk ve tek olan konferans, İstanbul'dan dünyaya uzanan yeni nesil konferans serisi "Istanbul TALKS" kapsamında düzenleniyor.

Dünyaca ünlü konuşmacıları ve ilham veren profesyonelleri ağırlayan, 2016 yılının tamamına yayılacak Istanbul TALKS Konferansları, büyük ilgi gören Inspired 2016 Girişimcilik Konferansı'ndan sonra Fintech 2016 Konferansı'na ev sahipliği yapıyor. Fintech 2016, fintech sektörünün global ölçekte doğumunu ve gelişimini derinlemesine inceliyor. Alastair Lukies, Marcus Swanepoel, Peter Randall, Pınar Emirdağ, Wim Raymaekers, Kristen Stone gibi fintech sahasının önde gelen isimleri başarı öyküleriyle katılımcılara ilham veriyor.

Sipahiler Events ev sahipliğinde Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilecek olan konferans; finans sektörünü, fintech girişimcilerini, startup teknoloji şirketlerini, bankaları, sermaye piyasası kurumlarını, sigorta şirketlerini, teknopark yöneticilerini, risk sermayesi yatırımcılarını, kuluçka merkezlerini, melek yatırımcıları, danışmanları, IT profesyonellerini ve akademik çevrelerden üst düzey katılımcıları bir araya getiriyor. Fintech 2016 Konferansı; katılımcıların, sektörlerin öncü ve duayenleriyle tanışma fırsatı bulacakları kapsamlı bir program eşliğinde yeni fikirlerin ve ortaklıkların geliştirilmesi için elverişli, geniş ölçekli bir networking platformu sunuyor.

Fintech ile ilgili parlak fikirlerini büyük işlere dönüştürmeyi başarmış isimlerin hikayeleri, fintech alt segmenti olan ödemeler sektöründeki yeni nesil şirketlerin eski sisteme nasıl meydan okudukları, bankacılık ve sermaye piyasası sektörlerine giren fintech şirketlerinin bu sektörlerdeki geleneksel yapılar ve piyasaların dönüşümüne olan katkıları, blockchain alt yapısının finansal piyasaların yeni dijital çağının başlangıcı olup olmadığı, bitcoin sisteminin nasıl çalıştığı ve bu alandaki fırsatlarla riskler, KOBİ finansmanı, kitle fonlaması ve kişiden kişiye borçlanma gibi yöntemlerin mevcut düzenlenmiş piyasa ve yapılarda nasıl rekabet ettiği ve fintech’teki büyümeden sigorta sektörünün nasıl etkileneceği gibi konuları kapsayan panellerde, keynote konuşmacıları sektörlerindeki yeni gelişmeler hakkında analizler yapacak ve bu alanlardaki olası gelişmeler hakkında görüşlerini paylaşacak.

Birleşik Krallık Başbakanı'nın Fintech İş Elçisi: Alastair Lukies

Mobil telefon bankacılığının öncülerinden Alastair Lukies, Dünya Ekonomik Forumu tarafından teknoloji öncüsü olarak gösterilen Monitise şirketini 2003 yılında kurdu. Innovate Finance isimli fintech kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan Lukies, mobil bankacılık alanındaki hizmetlerinden ötürü Britanya İmparatorluğu Şövalyelik Nişanı (CBE) ile ödüllendirildi.

Birleşik Krallık Hükümeti tarafından finansal hizmetler endüstrisi için İş Elçisi olarak görevlendirilen Alastair Lukies, Fintech 2016 Konferansı'nda tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

BitX Kurucu Ortağı ve CEO'su: Marcus Swanepoel

Kariyerine Güney Afrika’da yeminli muhasebeci olarak başlayan Marcus Swanepoel, Londra’da Morgan Stanley’de iş ortağı ve 3I’de analizci olarak görev yaptı.

Singapur’da Standard Charter’da yatırım bankacılığı alanında çalışırken Silikon Vadisi'nde kripto para ile tanıştı ve yatırım bankacılığını bırakıp çocukluk tutkusu olan teknoloji şirketini kurdu.

Büyük bir çok-uluslu bankaya tam entegre olan ilk Bitcoin ve Blockchain sistemini kuran ekibin başında bulunan Swanepoel, Fintech 2016'da deneyimlerini paylaşacak.

SETL CEO'su: Peter Randall

Peter Randall, Chi-X Europe şirketinin kurucu CEO’su olarak şirketi 2005-2009 arasında işlem hacmi bakımından Avrupa’nın en büyük 5 pay piyasasından biri haline getirdi. Equiduct şirketinin CEO’su olarak şirketi yeniden yapılandırıp 2012 itibarıyla Avrupa’nın en hızlı büyüyen platformu haline getirdi.

Chi-X ile trade aşamasını dönüştüren Randall şimdi de blockchain teknolojisi kullanan SETL ile post-trade aşamasını dönüştürüyor. Randall, ilham verici hikayesini Fintech 2016'da paylaşacak.

Complymatic CEO’su: Pınar Emirdağ

Finansal hizmetler konusunda yıkıcı teknolojilere ve piyasa yapısına odaklanmış olan bir iş geliştirme profesyoneli olan Emirdağ, 2010-2013 arasında Londra Borsası İş Geliştirme Direktörü, daha öncesinde ise Citi İş Geliştirme Direktörü görevlerinde bulundu.

SciencePeers’in kurucusu, İngiltere Dijital Para Derneği kurucu üyesi, SenaHill Partners, LP’nin danışma kurulu üyesi, Turqouise ve BOAT isimli elektronik platformların yönetim kurulu üyesi, Complymatic CEO’su ve Clearmatics danışma kurulu üyesi gibi pek çok şapkası bulunan Pınar Emirdağ hikayesini Fintech 2016'da ilk ağızdan anlatacak.

Bankacılık Piyasası Global Başkanı, SWIFT: Wim Raymaekers

Wim Raymaekers, SWIFT’in dünya çapındaki bankacılık girişimlerini yönetiyor, bankacılık sektörü için değer yaratacak projeler geliştiriyor ve bankaların değişmekte olan müşteri taleplerini, teknolojik yenilikleri ve piyasa gereklerini göz önünde bulundurarak işlerini büyütmelerine yardımcı oluyor.

1991’de SWIFT’e katıldığından bu yana bankaların operasyonel verimliliklerini artırmalarını, likidite yönetimini geliştirmelerini ve maliyetleri düşürmelerini sağlayacak çeşitli projeler geliştiren Raymaekers; muhabir bankacılığı, block chain teknolojileri, kişiden kişiye (P2P) ödemeler, RMB’nin uluslararasılaşması alanlarındaki girişimleri yöneterek bankaların bu konularda stratejik ürünler hazırlamalarına yardımcı oluyor. Wim Raymaekers, konferansta fintech alanındaki gelişmeleri katılımcılarla paylaşacak.

Coinbase Finansal Kurumlarla Ortaklıklar Bölüm Başkanı: Kristen Stone

Houston merkezli Oxy isimli enerji şirketinde iken geliştirdiği performans izleme süreçleri ile şirketin 20 milyon Dolar’dan fazla tasarruf etmesini sağlayan Kristen Stone, Coinbase şirketinde Finansal Kurumlarla Ortaklıklar Bölümü Başkanı ve İş Geliştirme ekibinin bir üyesi olarak Bitcoin geliştirilmesi sürecine katkı veriyor. intech 2016'nın yıldızlarından Stone, konferansta deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor