4. Sanayi Devrimi ile İş Dünyası Altın ve Yeşil Yakalılarla Tanışıyor!

4. Sanayi Devrimi ile birlikte yeşil ve altın yakalıların çağı başlıyor. Türkiye’de yaklaşık 500 bin kişiyi etkileyecek bu dönüşümle birlikte karbon satış uzmanları, veri madencileri, robot teknolojisi alanında uzmanlaşmış mühendisler gibi yeni meslekler hayatımıza girecek. Detaylar haberimizde..

4. Sanayi Devrimi ile birlikte yeşil ve altın yakalıların çağı başlıyor. Türkiye’de yaklaşık 500 bin kişiyi etkileyecek bu dönüşümle birlikte karbon satış uzmanları, veri madencileri, robot teknolojisi alanında uzmanlaşmış mühendisler gibi yeni meslekler hayatımıza girecek.

Ekonomiye ve istihdama bilgi ve iletişim teknolojilerinin yön vermesiyle yeni meslekler hayatımıza girmeye başladı. İnovatif iş alanlarının doğmasında önemli bir rol oynayan 4. Sanayi Devrimi ile altın ve yeşil yakalı çalışanlar, 2020 yılından itibaren istihdamın belirleyici gücü olacak. Veri madencileri, bilgi güvenliği uzmanları, nanoteknoloji ve robot teknolojisi alanında uzmanlaşmış mühendisler, çevre avukatları, karbon satış uzmanları gibi yeni meslekler öne çıkacak. Bu açıdan 4. Sanayi Devrimi’nin iş dünyasında ezberleri bozması bekleniyor. İstanbul’da Dijital Dönüşüm Derneği tarafından 12 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek Endüstri 4.0 Türkiye Forumu’nda, Türkiye’de ve dünyada milyonlarca çalışanın bu değişimden nasıl etkileneceği, iş dünyasının bu değişime nasıl adapte olacağı tartışılacak.

Türkiye’de Yaklaşık 500 Bin Kişinin Yakası Değişecek

Çevreci faaliyetlerin gelecek için büyük önem kazanması yeşil yakalıların; dijitalleşme ve bilişim sektöründe çığır açan yeni gelişmeler ise altın yakalıların hayatımıza gireceğine işaret ediyor. Dijital Dönüşüm Derneği Genel Sekreteri Koray Tuncer, iş hayatında yaşanacak bu dönüşümün Türkiye’de yaklaşık 500 bin kişinin yakasının yeşil ve altın renklerine döneceğinin öngörüldüğünü belirtti. Tuncer; “Türkiye’de mavi ve beyaz yakalılar olmak üzere yaklaşık çalışan sayısı toplam 26 milyon civarında. Endüstri 4.0 ile artık yeşil ve altın yakalı çalışanların dönemi başlıyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde 500 bin kişinin bu dönüşümden etkilenmesi bekleniyor. İstanbul’da düzenleyeceğimiz Endüstri 4.0 Türkiye Forumu’nda özellikle Türkiye’de endüstrinin bu dönüşüme nasıl uyum sağlayacağını ve yeni nesil insan kaynakları politikalarının nasıl yönetilmesi gerekeceğini tartışacağız” diye konuştu.

Siemens sponsorluğunda Dijital Dönüşüm Derneği tarafından gerçekleştirilen Endüstri 4.0 Türkiye Forumu, 12 Mayıs 2016, Perşembe günü İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Endüstri 4.0 Türkiye Forumu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.industry40turkey.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor