3B Baskı Teknolojileri Tüm Detaylarıyla Uluslararası Sempozyum'da!

“3D Print Expo”, “3B Baskı Teknolojileri Uluslararası Sempozyumu” ile eş zamanlı olarak 5-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Detaylar haberimizde..

Son yıllarda adını sık sık duyduğumuz ve oldukça ilgi gören 3D yazıcılarda üç boyutlu baskı teknolojileri, günlük yaşamda kullanılabilecek birçok ürünün tasarlanarak hayatımıza entegre edilmesini sağlıyor. Tasarım ve yapılabilecekler konusunda, sınırların olmadığı bir dünya yaratan yazıcılar ile banyo seramiğinden implant dişlere, protez kollardan otomotiv yedek parçalarına kadar birçok alanda ürünün 3 boyutlu çıktısı alınabiliyor.

Pazarın büyüklüğünün farkında olan Demos Fuarcılık, ‘3D Print Expo Turkey’ fuarı ile eş zamanlı olarak “3B Baskı Teknolojileri Uluslararası Sempozyumu”nu 5-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Pullman Otel’de organize ediyor.

Başta makine ve otomotiv sanayine olmak üzere inşaat-yapı, sağlık ve kozmetik sektörlerine büyük hareket getirecek “3D Print Expo”; Marmara Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Karabük Üniversitesinin desteğiyle 3 boyutlu baskı teknolojilerinin konuşulacağı “3B Baskı Teknolojileri Uluslararası Sempozyumu” ile eş zamanlı başlıyor. Demos Fuarcılık tarafından 5-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar ve uluslararası nitelikteki sempozyum; makine üreticilerinin, otomotiv imalat ve yan sanayicilerinin yanı sıra doktorların, mimarların ve inşaat mühendislerinin de yoğun ilgisini çekecek.

Diş İmplantı Artık 3 Boyutlu Yazıcılardan da Basılabilecek

1980’li yıllarda temelleri atılmış olan, 3D baskı teknolojisi 2000'li yıllardan itibaren ulaşılabilir hale geldi. Var olan her nesneyi bir çeşit 'klonlama' özelliğine sahip olan bu teknoloji, bilim adamları tarafından zamanla geliştirilerek 21.yüzyılın en iyi icatlarından biri oldu.

3B yazıcılarda üç boyutlu baskı teknolojileri; giyimde, sağlık sektöründe, makine üretiminde, otomotiv sanayinde, yapı işlerinde, aksesuar, ayakkabı tasarımı, endüstriyel ve mimari tasarım, eğitim alanında, bilimsel çalışmalarda vb. birçok alanda kullanılıyor.

Uluslararası nitelikte organize edilen sempozyumda öne çıkan başlıklar ise şöyle;

  • Kişiye Özel Refleksoloji Tabanlıkların Tasarımı,
  • 3B Yazıcı ile Kişiye Özgü İmplant Tasarımı ve Üretilmesi,
  • 3 Boyutlu Yazıcı Tasarımı ve Ürün Testi,
  • Profesyonel Makyaj Alanında 3B Baskı Teknolojilerinin Kullanımı,
  • Yaş Pasta Süslemeleri İçin 3B Yazıcı Tasarımı ve Prototipi,
  • Silah Mekanik Sistemleri İçin 3B Eğitim Modellerinin Geliştirilmesi

Türkiye’de de bu konunun üzerine düşen birçok firma var. Demos fuarcılık da teknolojinin gelişimi ve sektörün büyümesi amacı ile Türkiye’de ilk kez ‘3B Baskı Teknolojileri Uluslararası Sempozyumu’nu düzenleyerek yurt içi, yurt dışı sektör temsilcilerini ve alanında uzman akademisyenleri bir araya getiriyor. Sempozyumu takip etmek isteyenler biletlerini Biletix’ten alabilecekler.

“3B Baskı Teknolojileri Uluslararası Sempozyumu” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.3dexpoturkey.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor