Türkiye Avrupa'da Marka Başvurusunda Zirvede!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Türkiye Avrupa genelinde yerli patent başvurularında 8'inci, marka başvurularında 1'inci, tasarım başvurularında ise 2'nci sırada yer alıyor"dedi. Detaylar haberimizde..

Türkiye'nin, 2015 yılı Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı verilerine göre dünyada patent başvurularında 15'inci, marka başvurularında 6'ncı, tasarım başvurularında 4'üncü sırada bulunduğunu anımsatan Işık, Avrupa'da ise yerli patent başvurularında 8'inci, marka başvurularında 1'inci, tasarım başvurularında ise 2'nci sırada yer aldığını bildirdi.

Işık, Türkiye'yi sınai mülkiyet alanında çok daha güçlü bir yapıya kavuşturacak olan Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı'nın, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonundaki görüşmelerine Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nde başlandığına işaret ederek "Başarılarımızı her yıl öncekilerden daha ileriye götürerek ve sınai mülkiyet sistemini güçlü ekonomimizin en önemli bileşenlerinden biri haline getirerek buluşçu, sanayici ve girişimcilerimiz ile tüm halkımızın Dünya Fikri Mülkiyet Gününü kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=23332&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor