Bakan Faruk Çelik'ten Genç Çiftçilere İkinci Destek Müjdesi!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçiye verilecek 30 bin lira hibeye ek olarak Ziraat Bankası’ndan 90-100 bin lira da sıfır faizli kredi vermek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Detaylar haberimizde..

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçiye verilecek 30 bin lira hibeye ek olarak Ziraat Bankası’ndan 90-100 bin lira da sıfır faizli kredi vermek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz başkanlığındaki gıda sektörü temsilcileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi.

Sektörün gündemindeki konuların masaya yatırıldığı görüşmede gıda sektörünün çok önemli, yaygın ve vazgeçilemeyecek bir sektör olduğunu vurgulayan Çelik, genç çiftçiye hibe desteği kapsamında yeni bir müjde daha verdi.

Yapılan düzenleme ile 18-40 yaş arası gençlere 30 bin lira hibe desteği verileceğini hatırlatan Çelik, “Ziraat Bankası ile bir araya geldik. Dedik ki, ‘30 bin lira hibeyi kendi öz sermayesi olarak kabul edelim, bunun üzerine Ziraat Bankası’ndan 90-100 bin lira da sıfır faizli kredi verelim.’ İnşallah bunu yapacağız. ‘Hadi gelin köyümüze geri dönelim’ diyoruz. Başka çaremiz yok. Çünkü hepimiz köyü terk ettik, üretimi terk ettik. Yolları açmadan, cazibeyi oluşturmadan insanları köye götürmek mümkün mü? Altyapıyı oluşturmamız lazım. İnşallah 130 bin lira ile sürü sahibi olacaklar” müjdesini verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, gıda ve içecek sektörünün önemli, yaygın ve vazgeçilemeyecek bir sektör olduğunu söyledi. “Sorunsuz bir şekilde katkı sunmaya gelindiği için de ayrıca memnuniyetimi ifade ediyorum” dedi.

Girişimci Genç Çiftçi Adaylarına Önemli Duyuru

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çifçi adayları için site üzerinden önemli bir duyuru paylaşıldı.

Duyuruda bakanlık tarafından yetkilendirildikleri veya akredite edildikleri bilgisini vererek belirli bir ücret karşılığında proje danışmanlık desteği verme teklifinde bulunan veya destek kazanma garantisi vaat eden dolandırıcı kişi ve firmalara itibar edilmemesi konusunda gençler uyarıldı.

İşte bakanlığın sitesinde yayınlanan duyuru:

"Son günlerde, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında 30 bin TL hibe verilmesiyle ilgili olarak Bakanlığımız ile diğer mali destek veren kurumlarla ilişkili oldukları, yetkilendirildikleri veya akredite edildikleri bilgisini vererek belirli bir ücret karşılığında proje danışmanlık desteği verme teklifinde bulunan veya destek kazanma garantisi vaat eden kişi ve firmaların olduğu yönünde duyumlar alınmaktadır.

Bakanlığımız ile il ve ilçe müdürlüklerimizin bu yönde bağlantılı olduğu herhangi bir firma bulunmamakta olup, bu tür dolandırıcılara itibar edilmemesi önemle duyurulur.

Proje kapsamında verilecek hibe desteklerine yönelik başvuru mercileri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri olup müracaatçılardan başvuru için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Projeden yararlanmak isteyen kişilerin mağduriyet yaşamamaları için Bakanlığımız il ve ilçe müdürlüklerinden bilgi almaları önemle rica olunur.

Bu tür bir uygulama ile karşılaşan kişilerin zaman kaybetmeden Güvenlik Birimlerini ve Adli Mercileri bilgilendirmeleri gerekmektedir."

Dünya ve www.tarim.gov.tr kaynaklı haberimizi genç çiftçi adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor