Ülke Olarak Ar-Ge Harcamalarımız, Bilincimiz ve Tecrübemiz Artıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; "Türkiye'de Ar-Ge harcamamız her geçen gün artıyor. Çok daha önemlisi, Ar-Ge konusundaki bilinç ve tecrübe de her geçen gün daha iyi bir seviye geliyor" dedi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; "Türkiye'de Ar-Ge harcamamız her geçen gün artıyor. Çok daha önemlisi, Ar-Ge konusundaki bilinç ve tecrübe de her geçen gün daha iyi bir seviye geliyor" dedi.

Bakan Işık, Türkiye'de Ar-Ge harcamalarının artığını, bu konudaki bilinç ve tecrübenin her geçen gün daha iyi bir seviye geldiğini belirterek, "Son dönemde açıklanan ekonomik veriler, Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam dinamiklere sahip olduğunu açıkça ortaya koyuyor." dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya gelen Işık, "Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama Toplantısı"na katıldı. Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, Ar-Ge merkezlerinde yapılan örnek projeleri paylaşmak, bu merkezler arasındaki iş birliğini artırmak ve merkezlerin kurumsal kapasitelerini geliştirmek amacıyla toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Toplantıda, kamu-sanayi-üniversite iş birliği, Ar-Ge yönetimi, girişimcilik, proje yönetimi ile fikri ve sınai mülkiyet hakları olmak üzere beş önemli başlık altında 21 başarılı projenin tanıtılacağını anlatan Işık, ancak Ar-Ge merkezlerindeki iyi uygulamaların bundan çok daha fazla olduğunu vurguladı.

Işık, söz konusu buluşmanın, Ar-Ge Reform Paketi'nin hemen sonrasında gerçekleşiyor olmasının da ayrıca önem taşıdığını belirterek, Ar-Ge merkezlerinin etkinliklerini artırmanın yanında toplum için bir moral kaynağı olacağına işaret etti.

Haberin tamamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=23229&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.584 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, KAMU, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor