Genç Çiftçiler, 30 Bin Liralık Hibe Desteğinin Başvuruları Başladı!

"Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı" gereğince hazırlanan ve kamuoyunda genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği olarak bilinen projenin "Uygulama Rehberi" yayımlandı. Detaylar Haberimizde..

"Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin  Bakanlar Kurulu Kararı" gereğince hazırlanan ve kamuoyunda genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği olarak bilinen projenin "Uygulama Rehberi" yayımlandı.

Projeden yararlanacak genç çiftçilerin Bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerine hiçbir masraf yapmadan 12 Nisan'dan itibaren başvuruda bulunabileceklerini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Uygulama Rehberine ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı gereğince hazırlanan ve kamuoyunda genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği olarak bilinen projenin Uygulama Rehberi yayımlandı.

Söz konusu Karar doğrultusunda çıkarılan Tebliğ uyarınca hazırlanan Uygulama Rehberine göre, bu projeden yararlanacak olan genç çiftçilerimiz, Bakanlığımız İl ve İlçe Müdürlüklerine hiçbir masraf yapmadan başvurabilecekler.

Proje için gerekli olan bilgiler, Bakanlığımız personelince hazırlanan program (gencciftci.tarim.gov.tr) içerisinde bulunmakta olup bir proje hazırlatılmasına gerek olmaksızın bu adres üzerinden başvuru yapılabilecek.

Başvurular 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren bu yazılım programı üzerinden alınmaya başlanacak.

Dosya hazırlama ve proje hazırlama ücretleriyle ilgili kamuoyunda dolaşan söylentilere inanılmaması gerekiyor. Bu proje kapsamında genç çiftçilerden ne dosya parası ne de bir proje hazırlama ücreti alınmayacağı gibi piyasada böyle bir proje hazırlatılmasına da gerek bulunmamaktadır."

Ön başvuru elektronik ortamda gencciftci.tarim.gov.tr adresi üzerinden alınacak.

Genç Çiftçi Desteği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz gencciftci.tarim.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Ziraat müh.Mehmet AYDOĞUS
Ziraat müh.Mehmet AYDOĞUS
Tüm türkiye de %100 organik sıvı solucan gübresi bayilikleri verilecektir .Organik olan gübremizin her türlü tarım ürününe bahçe bitkilerine tarla ve süs bitkilerine faydası bulunmaktadır. Hem ürünlerinizin verimini arttırın heöde kimyasal katkısı olmadan doğal ürünler yetiştirin sıvı solucan gübresi tarımda bir devrim niteliği taşır ayrıntılı bilgi ve bayilik için mehmet_aydogus@windowslive.com dan bilgi alabilirsiniz....

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor