Türkiye’nin Tanıtımında STK’lar Önem Arz Ediyor!

Karadenizli İşadamları Derneği Başkanı ve Yönetimi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin makamında bir araya geldi. Ziyaret sırasında Bakan Tüfenkçi, Türkiye’nin tanıtımında STK’ların önemine değindi. Detaylar haberimizde

Karadenizli İşadamları Derneği Başkanı ve Yönetimi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin makamında bir araya geldi. Ziyaret sırasında STK’ların önemine değinen Tüfenkçi, Türkiye’nin tanıtımı adına yapılan çalışmaları takdir etti. KAİAD Başkanı Murat Camadan ise Türkiye ekonomisi ile ilgili yaptığı açıklamada “2015’te yüzde 4 büyümeyi yakaladık. 2016 daha parlak bir yıl olacak. Ekonomimizin ayakları yere sağlam basıyor” dedi.

Karadenizli İşadamları Derneği (KAİAD) Başkanı Murat Camadan ve Yönetim Kurulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'yi makamında ziyaret etti. Bakan Tüfenkçi, sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’nin yurtdışında tanıtımı için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. KAİAD’ın gündeme getirdiği ‘Karadeniz-Akdeniz Karayolu’ projesi hakkında bilgi paylaşan Tüfenkçi “Bu tür projeler ile ticaret seçeneklerimiz çeşitlenecek. Yine Ordu-Giresun Havalimanı, limanlar ve yeni sınır kapıları ile bölgesel olarak ekonomik kazanımların elde edilecek” dedi.

Son dönemde Türkiye’nin içinde geçtiği ortamın bazı kesimler tarafından yurtdışında karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü söyleyen Tüfenkçi “Türkiye’nin imajı ve marka değeri KAİAD GİBİ sivil toplum kuruluşlarının yapacağı yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetleri ile düzelecek. Bu tür projeleri her zaman destekliyoruz” dedi.

KAİAD Başkanı Murat Camadan, Türkiye ekonomisinin 2015 yılında beklentilerin üzerinde bir büyüme yakaladığını belirterek “Türkiye geçen yıl yüzde 4’lük büyüme başarısı göstererek OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen 4. ülke oldu. Yaşanan seçim süreçleri ve yakın coğrafyamızdaki kaos ortamına ragmen ekonominin ayakları yere sağlam basıyor. 2016 yılında da tahminlerin üzerinde bir büyüme rakamı yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberimizi STK'larda görev alan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.335 kişi okudu.
Kategori: KAMU, STK
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor