EY Türkiye, 10 Kadın Girişimciyi Liderliğe Taşıyacak!

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY, vizyon sahibi girişimci kadınların, iş dünyasında yükselmeleri ve küresel pazarlarda rekabet edebilmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Girişimci Kadın Liderler Programı’nın ilk sınıfına seçilen 10 girişimciyi kamuoyuna tanıttı. Detaylar

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY, vizyon sahibi girişimci kadınların, iş dünyasında yükselmeleri ve küresel pazarlarda rekabet edebilmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Girişimci Kadın Liderler Programı’nın ilk sınıfına seçilen 10 girişimciyi kamuoyuna tanıttı. 10 kadın girişimci, bir yıl sürecek programdan ücretsiz yararlanırken; EY Türkiye, ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığı bu program ile girişimci kadınların küresel pazarda liderliğe yükselmelerine destek olacak.

Dünyanın lider denetim ve danışmanlık şirketlerinden EY'nin, küresel çapta uyguladığı Girişimci Kadın Liderler Programı'nın Türkiye seçimleri tamamlandı. KAGİDER Başkanı Sanem Oktar ile LabX kurucusu ve BirFikrinMiVar? programının yapımcısı Fuat Sami’nin yer aldığı bağımsız jüri, Türkiye'nin dört bir yanından yapılan yoğun başvuruları titizlikle inceleyerek işlerini büyütme hedefi, tutkusu ve potansiyeli olduğuna inandığı 10 kadın girişimciyi seçti.

14–15 Mart tarihlerinde EY Türkiye tarafından hazırlanan iki günlük Oryantasyon Konferansı’na katılan girişimciler, bir yıl boyunca alanında en iyi eğitmenler tarafından ücretsiz verilecek eğitimlere katılarak, ihtiyaç duydukları alanlarda EY Türkiye’nin şirket ortaklarından birebir mentorluk desteği alacaklar. Programın bitiminde ise kadın girişimciler şirketlerini büyütmek ve pazar lideri olmak için çalışacak.

Oryantasyon Konferansı’ndaki konuşmasında EY Türkiye Ülke Lideri Mustafa Çamlıca, sosyal sorumluluk niteliği taşıyan bu program ile seçilen 10 kadın girişimcinin, yatırımcı, danışman ve birçok başarılı girişimcinin bilgi birikiminden yararlanabilecekleri bir ağa katılacaklarını belirtti. Çamlıca, "Programımız girişimci kadınlarımızı uluslararası pazarlarda etkin faaliyet göstermeye ve rekabet etmeye hazır hale getirmeyi hedefliyor. Girişimcilerimizin, bu programa katıldıktan sonra şirketlerini hem ciro hem de istihdam anlamında büyütme çalışmalarına destek vermekten mutluluk duyacağız" dedi.

Program Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayacak

EY Girişimci Kadın Liderler Programı Türkiye Lideri ve EY Türkiye Kurumsal Finansman Şirket Ortağı Özge Gürsoy da yaptığı konuşmada şu bilgileri verdi: “Girişimcilerin işlerini büyütmeleri için başarılı rol modellere ve iş geliştirme çevrelerine erişime ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Programımız, seçilen girişimcilere bu olanağı sağlayarak, işletmelerini büyütmelerine yardımcı olacak. Böylelikle biz de, EY Türkiye olarak gönüllü mentor olan şirket ortaklarımızla birlikte ülke ekonomisine sağladığımız katkıyı artırmış olacağız. 2 gün süren Oryantasyon Konferansı boyunca 2016 sınıfımızın katılımcıları arasındaki etkileşim ve dayanışmadan oldukça etkilendiğimi belirtmek isterim.”

EY Girişimci Kadın Liderler Programı ve Stratejik Büyüyen Pazarlar EMEIA (Avrupa, Orta Doğu, Hindistan, Afrika) Lideri aynı zamanda EY Türkiye Kurumsal Finansman Şirket Ortağı Demet Özdemir de toplantıda bir konuşma yaptı. Global araştırmaların, kadınlara becerileri konusunda güven aşılanması gerektiğini ortaya koyduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi: "Kadın girişimcilerimizin, liderlik becerilerini geliştireceği koçluk ve mentorluk programlarına, yönetimsel yetkinliklerini artıracağı eğitimlere, finansal ve hukuksal konularda danışmanlığa ve iletişim ağlarını genişletebileceği programlara ihtiyacı var. Biz de EY olarak, tüm kaynaklarımızı kadın girişimcilerin şirketleri için hayalini kurdukları potansiyele ulaşabilmeleri için kullanacağız. Ayrıca EMEIA bölgesinde, bu programı Türkiye’de başlatmış olmanın heyecanı içindeyim. Türkiye’den sonra EY Girişimci Kadın Liderler Programı’nı, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere bölgedeki diğer ülkelerde de çok yakında başlatacağız."

Programın EMEIA Direktörü İmge Kaya Sabancı ise önümüzdeki bir yıl boyunca 2016 sınıfını hangi süreçlerin beklediğinden bahsetti. Programın katılımcılara sağlayacağı faydalardan da ayrıca bahseden Sabancı, EY’nin yaklaşık 30 ülkede uyguladığı program dâhilinde elde edilen sonuçlara göre, programa Kuzey Amerika’dan katılan şirketlerin 2013 yılı toplam cirosunun önceki yıllara göre %63'e yükseldiğini, katılımcıların yıllık ortalama ciro artışının %20’yi bulduğunu ve ikinci yılında büyümelerinin %50’ye ulaştığının gözlendiğini de söyledi.

Liderliğe Taşınacak 10 Kadın Girişimci

Deren Öztürk Koç Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi yüksek lisansı öğrencisi. İstanbul’da kurulu Deren Kimya A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi. GYIAD (Genç Yönetici İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi. PLAT (Özel Markalı Ürünler Tedarikçileri Derneği) Üyesi. 1984 yılında faaliyetlerine başlayan Deren Kimya; su şartlandırma kimyasalları, kozmetik, hijyen ve medikal sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Şirket bünyesinde Kozmetik & Private Label süreçlerini yöneten Öztürk, yaratıcısı olduğu COSMED ve MİHRİ İstanbul markalarının Türkiye satışı ve ihracatından sorumlu.
Göksun Demirel Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü mezunu. İstanbul'da kurulu Ekinoks Yatçılık ve İç Mimari’nin Yönetici Ortağı. 2001 senesinden itibaren yat mobilyası sektöründe faaliyet gösteren bir firma olan Ekinoks, 50 metre üstü yat projelerine yurtiçi ve yurtdışında tasarım, mühendislik, imalat ve montaj hizmetleri sunuyor.
Mine Şenyürük İTÜ İnşaat Fakültesi lisans ve Mimarlık Fakültesi yüksek lisans mezunu. İstanbul'da kurulu Ema Tesisat ve Endüstriyel Cihazlar’ın Yönetim Kurulu Başkanı. Ema Tesisat, havalimanı ve helikopter pisti aydınlatma sistemleri imalatı ile silikon izolasyonlu kablo ve makaron imalatı üzerine faaliyet gösteriyor. Şirket, İstanbul Kâğıthane’de ve Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde olmak üzere iki üretim tesisine sahip.
Neval Karagöz Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksek Okulu, Biyomedikal Cihazlar Teknolojisi Bölümü mezunu. İstanbul'da kurulu Nevmed Medikal Ürünler’in Kurucu Genel Müdürü. 2012 yılında kurulan Nevmed Medikal Ürünler, girişimsel kardiyoloji alanında inovasyonu takip ederek çok sayıda ürünün satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor. Koroner ve periferik atardamarların tedavisinde kullanılan eriyebilen stentleri, kardiyak ritim düzenleyici sistemleri, ameliyatsız kalp kapak değişimine uygun ürünleri pazara sunuyor.

Nurdan Altay Güngör
Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunu. Tekirdağ'da kurulu Nurdan Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı. Malkara Ticaret Odası'nın ilk kadın Meclis Üyesi, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi. 2010 yılından beri TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı. Paketli kuruyemiş üretimi ve pazarlaması konusunda faaliyet gösteren şirket, tüm hammaddeleri en iyi yetiştiği bölgelerden, sezonunda temin ediyor, en iyi koşullarda depolayıp kavurarak paketliyor. Maltay ve Thraki markalı ürünlerinin satışı 3000’e yakın noktada yapılıyor. Yunanistan, Bulgaristan, Kosova ve Arnavutluk’ta bulunan bayiler aracılığıyla da ürünler pazarlanıyor.
Özlem Turhan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü mezunu. İstanbul merkezli Classloom’un CEO’su, Workcube A.Ş. kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi. KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi. Workcube E-İş Sistemleri, temel olarak Kurumsal Yönetim Yazılımı pazarında faaliyet gösteriyor. Classloom, eğitim teknolojileri alanında iletişim ve işbirliği çözümleri sunuyor. Workcube A.Ş. kendi markaları ile geliştirdikleri yazılım çözümlerinin, katma değerli servisler ile kullanımını ve yaygınlaşmasını sağlıyor. 2012-2013 yıllarında üst üste Bilişim 500 araştırmasında Yerli ERP kategorisinde birinci olan şirket bünyesinde Workcube, Boomboss, Raportman, Classloom gibi farklı markalarda yazılım çözümleri mevcut.
Sezen Sungur Saral Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü mezunu. İstanbul'da kurulu Selekt Bilgisayar’ın (Reeder) Kurucu Ortağı ve Başkan Vekili. Selekt Bilgisayar, Reeder markalı tablet bilgisayarları ve akıllı telefonları geliştirerek Türkiye genelinde dağıtımını yapıyor. Reeder markası, %12 pazar payıyla tablet bilgisayar pazarında Türkiye’de 2. sırada bulunuyor. Şirket tarafından üretilen 4 farklı akıllı telefon modelinden biri, Türkiye’de satışı yapılan telefonlar arasında, “First 25 List” sıralamasında ilk 25’e girmeyi başarmış.
Sezin Aksin Başkan Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunu. İstanbul'da kurulu C Bebek’in Yönetici Ortağı. Bebek Araç Gereçleri Üretici, İthalatçı ve Perakendecileri Derneği (BAGİDER) Yönetim Kurulu Üyesi. C Bebek, MYCey markalı ürünlerini, zincir bebek ve oyuncak mağazaları, hipermarketler ve öncü online siteler aracılığıyla pazarlıyor. MYCey'e ek olarak iki Avrupa markasının, FREDS SWIM ACADEMY ve Ki Et La'nın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. Beslenme, hamilelik konforu, emzirme, banyo, bakım ve sağlık, bebek odası ve güvenli uyku, güvenlik ve yaz kategorilerinde 82 ürünü bulunuyor.
Süreyya Kızılkan İTÜ Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu. İstanbul'da faaliyet gösteren Erim Kimya’nın kurucusu, aynı zamanda Genel Müdürü. Endüstride, Su Şartlandırma konusunda sunduğu kimyasallar ve çözüm önerileri ile enerji kayıplarını minimize ederek hem çevreye hem de işletme sahibine fayda sağlayan Erim Kimya şirketi, gölet, süs havuzları ve yüzme havuzlarında önerdikleri dezenfeksiyon metotları ile havuzların hijyenini sağlayarak, çevreye zarar vermeyecek şekilde kimyasal ve mekanik çözümler sunmaktadır. Ayrıca hazırladıkları projelerle, atık suların geri kazanılmasına ve suyun tekrar kullanılmasına katkıda bulunmaktadırlar.
Zeynep Manav ODTÜ Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü mezunu. İzmir’de kurulu, İzmir Mühendislik’in Yönetim Kurulu Üyesi. İnşa uygulamaları ve endüstriyel tesislere yapısal çelik, makine ve ekipman üreten; montaj, mühendislik ve tedarik hizmeti veren şirket, yurtiçi satışlarının yanı sıra ürünlerini 69 ülkeye ihraç ediyor. Çimento, enerji, maden, rafineri ve petrokimya sektörlerine hizmet veriyor. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi sertifikalı firma, ASME (American Society of Mechanical Engineers) sertifikalarının da sahibi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor