Nitelikli Üretimin Anahtarı Üniversite-Sanayi İşbirliği

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Şehirlerin kalkınmasında, sanayinin gelişmesinde, nitelikli üretimde üniversitelerin sanayideki rolü tartışılmaz. Almanya'yı Almanya yapan üniversite-sanayi işbirliğidir" dedi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Şehirlerin kalkınmasında, sanayinin gelişmesinde, nitelikli üretimde üniversitelerin sanayideki rolü tartışılmaz. Almanya'yı Almanya yapan üniversite-sanayi işbirliğidir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bozüyük ilçesindeki Demirdöküm Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Fabrikanın endüstriden sorumlu yönetim kurulu üyesi Recep Gürhan Çoban ve satıştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Erdem Ertuna, fabrika hakkında Işık'a brifing sundu. Fabrika üretim tesisleri ve AR-GE bölümünü de gezen Işık daha sonra Bilecik'e geçti.

"Üniversite-Sanayi İşbirliği Çok Önemli"

Bilecik'te daha nitelikli yatırımların oluşması için ellerinden gelen desteği bundan sonra da vermeye devam edeceklerini anlatan Işık, şöyle devam etti:

"Artık Marmara bölgesinde büyük alanlarımız kalmadı. Özellikle markanın Bilecik'e getirilmesi noktasındaki çalışmaya biz de katkı vereceğiz. Şu anda hazırda bir şey yok ama Türkiye'de yatırım yapmak isteyen bir marka olduğunda bizim de önceliklerimizden birisi Bilecik olacak. Bilecik bunu her yönüyle hak ediyor. Coğrafi olarak da müsait. Bunun dışında biz üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Şehirlerin kalkınmasında sanayinin gelişmesine nitelikli üretimde üniversitelerin sanayideki rolü tartışılmaz. Almanya'yı Almanya yapan üniversite-sanayi işbirliğidir."

Fikri Işık, Bilecik'teki Şeyh Edebali Üniversitesi'nin son yıllarda önemli gelişme gösterdiğinin altını çizdi.

Üniversitedeki gelişmenin sanayiyle entegre olmasına önem verdiklerine değinen Işık, "Bu kadar hazır sanayi kuruluşunun bulunduğu bir ilde teknoparkın olmaması büyük bir eksiklik. Üniversitenin rektörü ile konuştuk. İnşallah önce KOSGEB ile bir başlangıç yapabiliriz. Hemen arkasından da bir teknopark kurarak sanayi ile üniversiteyi buluşturup daha nitelikli, daha katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinde Bilecik’in daha fazla rol almasını sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=21157&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor