Maliye Bakanı Naci Ağbal Müjdeledi! Yerli İlaca Önemli Teşvikler Geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yerli ilaç sanayisinin gelişmesi için düzenlemeler yapacaklarını belirterek, "Bu alanda önemli teşvikler getirilecek." dedi Detaylar haberimizde..

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yerli ilaç sanayisinin gelişmesi için düzenlemeler yapacaklarını belirterek, "Bu alanda önemli teşvikler getirilecek." dedi.

Ağbal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nda düzenlenen ve tıp fakültesi olan devlet üniversitelerinin rektörleri, bu üniversitelerin tıp fakültesi hastanesinden sorumlu rektör yardımcıları ve tıp fakültesi dekanlarının katılımıyla gerçekleştirilen "Devlet Üniversitelerindeki Hastanelerin Durumları, Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı"na katıldı.

Yurt içi ilaç ve tıbbi cihaz ihtiyacının bir kısmının karşılanabildiği bir üretim yapısına geçilmesi gerektiğini dile getiren Ağbal, ilaç tüketimi açısından Türkiye'nin ciddi bir pazar konumunda bulunduğunu kaydetti.

Yerli ilaç şirketlerinin yanı sıra uluslararası ilaç şirketlerinin de Türkiye'de önemli yatırımları olduğunu belirten Ağbal, yerli ilaç sanayisinin gelişmesi noktasında üniversitelerin çok daha fazla katkı vermesi gereken bir döneme girildiğine işaret etti.

Türkiye'nin ilaç ve tıbbi cihaz alanında kendi ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmeyip ihracatçı ülke konumuna gelmesi gerektiğini vurgulayan Ağbal, "Yeni dönemde yerli ilaç sanayisinin gelişmesi noktasında önemli düzenlemelerimiz olacak. Bu alanda önemli teşvikler getirilecek." diye konuştu.

Bu konuda üniversitelere çok büyük rol düştüğünü kaydeden Ağbal, üniversitelerin bu alanda, girişimci bir anlayışla çok şey yapabileceklerine inandığını dile getirdi.

Üniversite hastanelerinin sorunlarına mutlaka çözüm bulunması  gerektiğini ifade eden Ağbal, yapılması gereken şeyin sorunların çözümü için idari kararların alınıp, yasal düzenlemeler hazırlanması olduğunu sözlerine  ekledi.

Haberimizi ilaç sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.653 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor