Global Sivil Diplomasi “Potansiyelin Keşfi” Teması İle İstanbul’da Buluşuyor!

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM), Sivil Global 2016 Zirvesi’nde Türkiye’den ve Dünya’dan resmî, sivil, özel her düzeyde katılımcıların yer alacağı seçkin ve öncü bir topluluğu bir araya getiriyor. Detaylar haberimizde..

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM), Sivil Global 2016 Zirvesi’nde Türkiye’den ve Dünya’dan resmî, sivil, özel her düzeyde katılımcıların yer alacağı seçkin ve öncü bir topluluğu bir araya getiriyor. 20-22 Nisan 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek Zirve’nin ana teması “Potansiyelin Keşfi” olacak.

Kamu, STK, özel sektör ve medya temsilcileri ile araştırmacı, uzman ve akademisyenlerin katılımıyla Pullman İstanbul Otel’de düzenlenecek Sivil Global 2016 Zirvesi kapsamında,

  • TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri Takdim Töreni,
  • 4 Kıtasal Etkinlik,
  • 6 Bölgesel Etkinlik,
  • 19 Sektörel Diploması Çalıştayı,
  • 3 Tematik Toplantı

yer alacak.

TASAM’ın düzenlediği “Potansiyelin Keşfi” ana temalı Zirve’de Türkiye’nin yeni ülke konsepti olan “Potansiyeli Keşfet” temasından hareket ediliyor. Bu çerçevede sivil kapasitenin tüm kanalları ile global ölçekte seferber edilebilmesi, 19 sektörel başlıkta yeni diplomasi kanalı ve ağlar oluşturulması hedefleniyor.

Sivil Diplomasi Nedir?

“Sivil Diplomasi”; tarafların kendilerini resmî diplomasi kurallarının baskısı altında hissetmeden daha geniş bir çerçevede görüş alışverişinde bulunabilmeleri, perspektif ve işbirliği geliştirebilmeleri ve siyaset için gerekli karar seçeneklerini önerebilmeleridir. Sivil diplomasi, “ikinci kulvar diplomasisi” olarak da tanımlanır. Sivil diplomaside amaç; iş çevreleri arasındaki etkileşimin ve halklar arası kültürel etkileşimin artırılmasıdır. Bunun yanı sıra, akademik çevreler ve düşünce kuruluşları tarafından yürütülen faaliyetler de sivil diplomasinin diğer önemli ayağını oluşturur.

Bu üç temel unsurun dışında son yıllarda güçlü enstrümanlar kullanan sektörel diplomasi kanalları ortaya çıkmıştır. Sivil diplomasi ile taraflar; kendilerini resmî diplomasinin çetin kurallarının baskısı altında hissetmeksizin daha geniş bir çerçevede görüş alışverişinde bulunabilmekte, perspektif ve işbirliği geliştirebilmekte, siyaset için gerekli olan karar seçeneklerini önerebilmektedirler.

Türkiye’nin mevcut dönemde temel zihinsel eşiği olan “Sektörel ve Finansal Derinleşme”yi sağlamak için tüm kurumsal sivil diplomasi araçlarını seferber etmesine inovatif katkı vermek üzere TASAM tarafından başlatılan Sivil Global Programı’nın, 2016 Zirvesi tüm sivil diplomasi kurumlarını kendi alanlarında daha güçlü ve verimli inisiyatif almaya teşvik etmek üzere küresel ölçekte gerçekleştiriliyor.

Unutmayın, Sivil Global 2016 Zirvesi, 20-22 Nisan 2016 tarihlerinde “Potansiyelin Keşfi” ana teması ile İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Sivil Global 2016 Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.sivilglobal.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor