Başarılı Bir Kadın Girişimcinin Girişimcilik Hikayesi: PRO-SER!

Bugün üniversite arkadaşım sevgili Seven Yılmaztürk’ün girişimcilik öyküsünü paylaşarak siz girişimci adaylarını cesaretlendirmek istiyorum. Laboratuvar Test Ekipmanları ve Kalite Kontrol Test Cihazları imalatı yapan bir "Kadın Girişimci". Detaylar Haberimizde..

Bu makale Konuk Yazarımız Hayriye Gönen tarafından kaleme alınmıştır.


Bugün üniversite arkadaşım sevgili Seven Yılmaztürk’ün girişimcilik öyküsünü paylaşarak siz girişimci adaylarını cesaretlendirmek istiyorum. Sevgili Seven makine imalatına girerek çok zor bir süreci başarılı bir şekilde göğüsledi. Gelin bu hikayeye sevgili Seven Yılmaztürk’ün kişisel hikayesini tanıyarak başlayalım..

Seven Yılmaztürk 1970 Kırklareli’nde doğdu. İlk, orta, lise eğitimini Kırklareli’nde tamamladı. Amerikan Breyer State İşletme Fakültesi mezunu olup, halen Uluslararası ticaret uzmanlığı konusunda yüksek lisans (MBA) yapmakta. Evli ve 17 yaşında bir kız annesi.

1998 yılında çalışmakta olduğu Trakya Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nden ayrılarak o günlerde Türkiye’de çokta revaçta olmayan Laboratuvar Test Cihazları üretimine başladı. Evet üretim kelimesini basarak vurguluyorum çünkü yurtdışından alıp satmak işin daha kolayı. İmalat ve üretim denince bir çok faktörün bir arada bulunması gerekiyor. Mühendislik, teknolojik bilgi, otomasyon, mekanik, elektrik-elektronik, bilgisayar yazılımı, satış-pazarlama vb.. En önemlisi de ar-ge (araştırma geliştirme) ekibi. İşte bunların tümü bir arada olmalı ki, imalat-üretim yapabilesiniz. Sonrası; bu ürettiklerinizi sadece yurtiçi değil diğer ülkelerede pazarlayarak bir TÜRK Markasını gururla temsil etmek oluyor. İşte bunları başarmış bir kadın, bir anne Seven Yılmaztürk.

Girişimcilik hikayesinin ve yaptığı çalışmaların detaylarına inecek olursak; ilk girişim fikrinin filizlendiği dönemde özel sektör ve Üniversiteler laboratuar cihazlarını bir iki Türk markası dışında ciddi ödenekler ayırarak yurtdışından ithal etmek zorunda kalıyorlardı.

Bu zorluktan işini modelleyen Seven hanım 1998 yılında PRO-SER firmasını kurup ISO 9001–2000 kalite standartlarında Laboratuvar Test Ekipmanları ve Kalite Kontrol Test Cihazları imalatı yapmaya başladı. Yurtiçinde makine üreticilerinin Avrupalı rakiplerin imkanlarına sahip olamamaları nedeniyle ihracatında çeşitli zorluklar yaşayan Seven Yılmaztürk, hiç bir zaman yılmadı ve girişim hayaline ulaşmak için ülke ülke gezdi. Bir yandan yepyeni pazarlar keşfetti, bir yandan da inovasyon çalışmalarına özen gösterdi. Şu an başarılı bir kobi, imalatçı, ihracatçı firma sahibi olarak tüm (olumsuz) koşullara rağmen firmasının dünya pazarındaki konumunu muhafaza ediyor. 2010 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te de Türkiye’deki şirketinin bağlantı ofisini açarak özellikle Avrupa ülkelerine kendi markasını daha iyi tanıtma imkanı buldu.

PRO-SER Geliştirdiği Yeni Teknolojileri ITMA Milano 2015 Fuarında Sergiledi

Bugün itibariyle tekstil kalite ve kontrol cihazlarıyla, Tekstil Sektörünün çözüm ortağı haline gelen PRO-SER geliştirdiği yeni teknolojileri katıldığı fuarlar ile ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Özellikle elyaf, iplik, kumaş ve halı test cihaz test makinaları konusunda uzmanlaşan kadrosu satış sürecinde olduğu kadar satış sonrası tecrübeli teknik servis hizmeti ile de müşterilerine çözümler sunuyor. Ürün gamında fiziksel test cihazları, numune kumaş boyama ve yıkama makineleri yanı sıra, Yanmazlık Test Cihazlarını da ilave eden PRO-SER firması makine çeşitliliğini zenginleştirmiş ve bu zenginliği müşterilerine sunuyor.

PRO-SER, 2016 yılının 27-30 Nisanda katılacağı Kahramanmaraş Tekstil Makinalar fuarı ve 1-4 Haziran İstanbul Tüyap fuar merkezinde Tekstil Makineleri Fuarı ITM 2016’da bir çok yeni ürününü tanıtmayı planlıyor.

ITMA 2015’te Oldukça İlgi Görmüştü

ITMA Milano 2015’te ilk defa sergilediği PROWHITE® OTOMATİK BESLEMELİ İPLİK MUKAVEMET TEST MAKİNASINI tanıtmış ve oldukça dikkat çekmiştir. Bir robot kol sayesinde 10 bobini sırasıyla ölçüm yapabilen makine, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmüş.

Laboratuvar sektörüne hizmet eden firmaların bir araya gelmesiyle Ankara merkezli kurulan LABSİAD (Laboratuvar Ürünleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde) kurucu üye ve yönetim kurulu üyesidir. Derneğin sektöre hizmet etmesi amacıyle İstanbul başta olmak üzere bir çok farklı illerde eğitim, bilgilendirme toplantıları yapılarak, katkı sağlamaya çalışmakta.

Sevgili Seven tüm bu iş yoğunluğu içinde Paris’te (bir ilk olarak) kurdukları Türk Sanat Müziği korosu ile müziğimizi Avrupa da çeşitli şehirlerde konserler vererek sanat ile yakinen ilgileniyor.

Çok ilginç bir şey girişimcilerin ortak yönleri konusunda hepsinin onca yoğunlukları içinde hobilerine zaman ayırma yetenekleri. Arkadaşım Seven in Türk Sanat Müziğine olan tutkusu Paris te bile hayat bulmuş olması bizler için çok iyi bir örnek oluşturuyor. Yeter ki isteyelim tüm engellerin ve mazaretlerin o zaman karşımızda birer birer yok oluşuna şahit oluruz.

Siz değerli girişimcilerimizin ve girişimci adaylarımızın hayali ile örtüşen bu kısa başarı dolu arkadaşımın öyküsü umarım yararlı olmuştur. Haydi o halde başarmak için başlama çizgisinde toplanalım.

Hazır mıyız ? Bir iki üç ….


Konuk Yazar Hayriye Gönen Hakkında

1958 Malatya doğumlu Hayriye Gönen, İş İdaresi / Halkla İlişkiler alanında Amerikan Breyer State Üniversitesinde Yönetim üzerine MBA yaptı. 1981-1998 yılları arasında bankacı, 1998-2015 yılları arasında ise üst düzey yönetici asistanı ve yönetici olarak çalıştı. Arap Dili Edebiyatına ilgi duyuyor ve “Kariyer Koçları Görevde” adlı kitabın yazarı.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor