İnovaLİG 2016 Başvuruları Başladı! En İyiler Arasında Yerinizi Alın!

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile uluslararası yönetim danışmanlığı firması A.T. Kearney'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG 2016 başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2016. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile uluslararası yönetim danışmanlığı firması A.T. Kearney'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG 2016 başvuruları başladı. İnovaLİG ile şirketler hem inovasyon yetkinlikleri bazında yarışacak hem de inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı bulacaklar. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2016.

İnovaLİG programı, ülkemizdeki gerek kamu gerek özel sektör kuruluşlarında inovasyon bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. İnovaLİG, Avrupa'da 17 ülkede uygulanan ve A.T. Kearney'nin yürüttüğü IMP3rove metodolojisine dayanan bir kurguyla, ülkemize ciddi bir fikri sermayeyi aktarmaya çalışacak. A.T. Kearney işbirliğiyle oluşturulacak İnovaLİG programı ile Türkiye'deki firmaların inovasyon karneleri çıkarılacak ve her yılın inovasyon liderleri belirlenecek.

İnovaLİG'de yer alan firmalar hem Türkiye hem de Avrupa standartlarında inovasyon karnelerini elde etmiş olacaklar. Dolayısıyla, bu program şirketlerin organizasyonlarına ve günlük operasyonlarına inovasyon kültürünü yerleştirmeleri için oldukça önemli bir fırsat sunuyor.

IMP3rove metodu, inovasyonu gerçekleştirmiş ve inovatif projeler ile başarıya ulaşmış şirketleri proje bazında ödüllendirmekten öte, inovasyon yönetimi ve sistematik inovasyon yetkinlikleri kazanılması için yapılan çalışmaları ödüllendiren bir mantık. Bu şekilde, katılımcı şirketler için inovasyonun, sadece bir sonuç değil; sürdürülebilir ve tekrarlanabilir ödüller getiren yapısal bir süreç olması hedefleniyor.

İnovaLİG Nasıl İşleyecek?

İnovaLİG'e kayıt olan firmalar, ilk aşamada, internet üzerinden kapsamlı bir anket değerlendirmesini tamamlayacaklar. İlk aşama süresince, haftalık ve aylık bildirimler ve inovasyona yönelik eğitim materyalleri katılımcıların ilgisine sunularak, bunun yanında konferanslar düzenlenerek katılımcı firmaların inovasyon yetkinliklerini artırmaya yönelik adımlar atılacak. İlk aşama sonucunda, katılımcı her bir firma yaklaşık 100 sayfa uzunluğunda, kendi yetkinliklerinin, yerel ve uluslararası pazarlardaki benzerleri ile karşılaştırıldığı bir kıyas analizi raporuna sahip olacak. Firmalar, bu kıyas analizi raporu kapsamında, A.T. Kearney'nin IMP3rove inovasyon yönetimi metodolojisindeki 5 kategori çerçevesinde kendi yetkinliklerini değerlendirme şansını elde edecek.

Anketlere göre en iyi değerlendirme sonuçlarına sahip 250 firma, ilk tura geçecek. Firma raporlarının İnovaLİG jürisi tarafından detaylı incelemesi ile inovasyon yönetiminin 5 kategorisinin her birinden seçilecek ilk 10 firma, yarı finallere katılmaya hak kazanacak.

Yarı finale kalan firmaların tamamı ziyaret edilerek, bu firmaların inovasyon yönetimi yaklaşımları ve yarı finale kaldıkları kategori ile ilgili uygulamaları ele alınacak. Yapılan toplantılar ve jüri değerlendirmesi sonucu her kategoride ilk 5 firma, finale yükselecek. Final aşamasında, firmalar hazırladıkları sunumları İnovaLİG jüri üyelerine takdim edecek, jüri üyeleri bu bilgiler ışığında 5 inovasyon kategorisinde ilk 3 şirketi ve inovasyon şampiyonlarını belirleyecek. Şampiyonlar Türkiye'yi, şirket büyüklüklerine göre, Avrupa'daki IMP3rove platformunda veya “Best Innovator” yarışmasında temsil etme hakkı kazanacak.

İnovaLİG'e Kimler Katılabilir?

İnovaLİG programına katılım, tüm özel sektör firmaları ve kamu kuruluşlarına açık. Özel sektör firmaları ve kamu kuruluşlarına yönelik herhangi bir büyüklük, sektör, vb. katılım kısıtlaması bulunmuyor.

İnovaLİG'e Katılım Ücretli midir?

Katılımcılardan tüm program çerçevesinde herhangi bir ücret talep edilmiyor.

İnovaLİG'in Somut Faydaları Nelerdir?

İnovaLİG programının temel amacını kısaca "inovasyon"u kurumların sürdürülebilir büyümeyi yakalaması ve operasyonlarında verimliliği sağlayabilmesi adına bir basamak haline getirmek.

İnovaLİG, kapısını her ölçekten, her sektörden, her alandan tüm kurum ve kuruluşlara açan bir inovasyon disiplini. Bu bağlamda, katılımcılar büyük ölçekli bir firma da olabilir, bir KOBİ de olabilir veya bir kamu kuruluşu da olabilir. Faaliyet alanından bağımsız olarak, programa ilk adımlarını atan kurum ve kuruluşların mevcut inovasyon yetkinlikleri, başlangıç anketi vasıtasıyla 5 farklı boyutta değerlendirilir. Değerlendirme neticesinde katılımcıların iyi uygulama örneklerine kıyasla inovasyon alanında gelişim kaydetmeleri gereken noktalar ve almaları gereken aksiyonlar belirlenir. Belirlenen aksiyonlar, temelde katılımcıları sürekli ve etkin bir inovasyon yönetim döngüsüne sokabilmeyi ve orta-uzun vadede oluşturdukları inovasyon yetkinliklerinin meyvelerini büyüme ve verimlilik olarak toplayabilmelerini sağlamayı hedefler. Ayrıca, İnovaLİG, uzun soluklu bir program olması sebebiyle, katılımcılara her yeni müsabaka yılında rekabet etme ve yol haritalarını hayata geçirdikçe elde ettikleri faydaları yerel ve uluslararası arenada test etme imkânını da sağlıyor.

İnovaLİG'in amacı ve somut faydası, sadece başarılı inovasyon projelerini ödüllendirmek değil, inovasyonu sürdürülebilir bir süreç olarak gören şirketleri ödüllendirmek. Bu kapsamda, İnovaLİG, “A.T. Kearney House of Innovation” yapısını kullanarak stratejiden sonuca tüm inovasyon adımlarını değerlendirirken, bu sonuçların organizasyonlarca içselleştirilmesi ve yapısallaştırılmasını hedefliyor.

Unutmayın, Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2016.  Firmalar ve kamu kuruluşları, başvurulara dair sorularını yöneltmek amacıyla info@inovalig.com adresine e-posta gönderebilir ya da 0212 705 40 00'ı arayarak destek alabilirler.

İnovaLİG 2016 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.inovalig.com web adresini ziyaret edebilir, Başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi inovasyona değer veren şirketlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor