İHA Yarışmasında 202 Takım, "En İyi" Olabilmek İçin Yarışacak!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) düzenlediği insansız hava araçları (İHA) yarışmasına yurt içinden ve dışından yoğun ilgi gösterildi. İHA projeleriyle kurumun kapısını çalan 202 takım, "en iyi" olabilmek için kıyasıya yarışacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) düzenlediği insansız hava araçları (İHA) yarışmasına yurt içinden ve dışından yoğun ilgi gösterildi. İHA projeleriyle kurumun kapısını çalan 202 takım, "en iyi" olabilmek için kıyasıya yarışacak.

İHA'ların özellikle yangın, kaza gibi acil durumlarda insanlara yardım edecek sivil uygulamalarda kullanılabilir olduğunu göstermek amacıyla düzenlenen uluslararası yarışma için başvurular sona erdi. Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yarışma ile insansız sabit ve döner kanatlı hava araçlarının geliştirilmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Yarışmaya yurt içinden sabit kanatlılar kategorisinde 77 takım başvurdu. Bunlardan 12'si lise, 2'si meslek yüksek okulu ve 63'ü üniversite takımlarından oluşuyor.

Döner kanatlılar kategorisinde ise 112 başvuruda bulunuldu. Bu kategorideki başvuruların 17'si lise, biri meslek yüksek okulu ve 94'ü üniversite takımlarından geldi.

Yurt dışından ise sabit kanatlı kategorisinde 6, döner kanatlı kategorisinde 7 olmak üzere toplam 13 başvuruda bulunuldu. Yurt dışından Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, İngiltere, Estonya, Katar, Kıbrıs, Polonya ve Romanya'dan takımlar yarışmaya ilgi gösterdi.

Kurumun Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından organize edilen İHA yarışı, yerli ve yabancı takımların katılımıyla 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek. Kendi kategorisinde birinci olan takıma 20 bin, ikinci olan takıma 15 bin, üçüncü olan takıma 10 bin lira ödül verilecek.

Haberin tamamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=19088&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.328 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KAMU, Uluslararası, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor