Doğu-Güneydoğu Anadolu Enerji Kaynakları ve Bölgesel Gelişmeler Konferansı Ankara'da!

Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin maden ve enerji potansiyelinin ve işletiminin ortaya konularak, gerek ülke, gerekse bölgenin gelişimine en yüksek yararı sağlayacak şekilde sözkonusu kaynakların kullanım olanaklarının saptanması amacıyla Ankara'da bir kongre düzenleniyor. Detaylar haberimizde..

Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin maden ve enerji potansiyelinin ve işletiminin ortaya konularak, gerek ülke, gerekse bölgenin gelişimine en yüksek yararı sağlayacak şekilde sözkonusu kaynakların kullanım olanaklarının saptanması amacıyla Ankara'da bir kongre düzenleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, ekonomik ve kültürel zenginliğe sahip, tarihsel önemi olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya olmasının yanı sıra petrol, kömür, akarsu, güneş enerjisi vb kaynaklar bakımından da ülkenin ve bölgenin gelişimine katkı sağlayacak bir hazine barındırıyor.

Sözkonusu hazinenin bölgenin ve ülkenin gelişimine en yüksek yararı sağlayacak şekilde nasıl kullanılabileceğinin saptanması amacıyla 30 - 31 Mart 2016 tarihlerinde MTA Kültür Merkezi'nde "Doğu-Güneydoğu Anadolu Enerji Kaynakları ve Bölgesel Gelişmeler Konferansı" gerçekleştirilcek.

Doğu-Güneydoğu Anadolu Enerji Kaynakları ve Bölgesel Gelişmeler Konferansı'nda,

  • Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin maden ve enerji kaynakları,
  • Bölgede yaşanan sorunların maden ve enerji sektörüne yansımaları,
  • Madencilik ve enerji sektörünün sanayileşmedeki rolü,
  • Madencilik ve enerji politikaları ve mevzuatı,
  • Bölgede yapılan yatırımların değerlendirilmesi

konuları tartışılacak.

Doğu-Güneydoğu Anadolu Enerji Kaynakları ve Bölgesel Gelişmeler Konferansı'nın program akışını buradan inceleyebilirsiniz.

Unutmayın, Konferans 30 - 31 Mart 2016 tarihlerinde MTA Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilcek.

Doğu-Güneydoğu Anadolu Enerji Kaynakları ve Bölgesel Gelişmeler Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.enerji2016.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi madencilik ve enerji sektöründe faaliyet gösteren girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.657 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, KAMU, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor