Türk Telekom Geleceğin Teknoloji Liderlerini Yetiştiriyor!

Türk Telekom Akademi, dünyanın önde gelen işletme okullarından MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu ile iş birliği yaparak geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirecek Liderlik Gelişim Programı’nı hayata geçirdi. Detaylar haberimizde..

Türk Telekom Akademi, dünyanın önde gelen işletme okullarından MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu ile iş birliği yaparak geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirecek Liderlik Gelişim Programı’nı hayata geçirdi. MIT Sloan’ın Türkiye’de ilk defa bir şirket için özel olarak tasarladığı Liderlik Gelişim Programı ile Türk Telekom, çalışanlarını dünyada teknolojiye yön veren liderler olarak yetiştirmeyi hedefliyor.

İnsana yatırımı ana stratejilerinden biri olarak gören Türk Telekom, çalışanlarının gelişimine destek vermek üzere Türk Telekom Akademi çatısı altında dünyanın önde gelen eğitim kurumları ile iş birliği yapmayı sürdürüyor. Türk Telekom Akademi son olarak, dünyanın en itibarlı üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT)’nin Sloan Yönetici Geliştirme Okulu ile geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek üzere iş birliği yaptı ve Liderlik Gelişim Programı’nı hayata geçirdi.

Türk Telekom’un yönetici geliştirme stratejisi doğrultusunda MIT Sloan tarafından özel alarak tasarlanan program, bu yönü ile Türkiye’de ilk olma özelliği de taşıyor. Proje ile Türk Telekom çalışanlarının; küresel strateji, yenilikçilik, liderlik, kültürel dönüşüm ve stratejik iş birlikleri gibi alanlarda yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan: “Şirketlerin başarılı olmasının yolu liderlik ve yetenek yönetiminden geçiyor.”

Dünyanın önde gelen liderlik okullarından biri olan MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin, Türkiye’den küresel teknoloji liderleri yetiştirme vizyonlarına hizmet eden çok önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Türk Telekom CEO’su Rami Aslan şunları söyledi: “Hızla değişen ve rekabetin sürekli arttığı dünyamızda, şirketlerin başarısı ve gelişimi için odaklanılması gereken en önemli konunun yetenek yönetimi ve liderlik olduğuna inanıyoruz. Bir şirket, çalışanlarına ne kadar önem verirse, diğer paydaşları nezdinde başarısını da o ölçüde artırır. Çünkü lider yetiştirmek çarpan etkisi yaratan bir olgu. Bu, aynı zamanda geleceğinizi nasıl şekillendireceğinizi de belirliyor. İnsan kaynağına yatırım stratejimizle hayata geçirdiğimiz Türk Telekom Akademi’nin odak alanlarından biri de bu… MIT Sloan ile birlikte hayata geçirdiğimiz Liderlik Gelişim Programı da bu vizyoner odağın bir sonucu.”

“Türkiye’nin dijital devrimini gerçekleştirecek teknoloji liderlerini yetiştiriyoruz.”

Türk Telekom Akademi’nin MIT Sloan ile gerçekleştirdiği iş birliğinin Türk Telekom için olduğu kadar Türkiye’ye de değer katacağına dikkat çeken Aslan; “Türkiye’nin gelecekte bölgesi için önemli bir finans-enerji-ulaşım üssü haline geleceğine inanıyoruz. Türk Telekom olarak Türkiye’nin bu mega dönüşümüne eşlik ederek onu geleceğe taşıyan dijital ortağı olmaya kararlıyız. Türk Telekom Akademi çatısı altında dünyanın en prestijli liderlik okullarından MIT Sloan ile geliştirdiğimiz Liderlik Gelişim Programı da bu vizyonun bir sonucudur. Program kapsamında hedefimiz, dünyadaki liderlik trendini takip eden, değişime hızla adapte olan, öncülük eden ve ekibini bu yolda yürümeye motive eden kritik lider kitlesini yetiştirmektir. Yetişecek küresel teknoloji liderlerinin, Türk Telekom’un hedeflerine uyumlu olarak Türkiye’nin dijital devrimini gerçekleştiren değişimin yaratıcıları olacaklarına da gönülden inanıyoruz” dedi.

MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu Program Direktörü Court Chilton: “Türk Telekom’a özel olarak tasarladığımız program Türkiye’de bir ilk”

Cambridge’de faaliyet gösteren ve 100 yıldan daha uzun bir tarihe sahip olan MIT Sloan Yönetici Geliştirme Okulu, bugün dünyanın en önemli ve itibarlı iş okulları arasında gösteriliyor. İş birliği kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Sloan Yönetici Geliştirme Okulu Program Direktörü Court Chilton yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İyi bir lider; değişimi iyi yönetendir, kurumunda daha fazla inovasyon yapılmasını sağlar, dijitalleşme ve küreselleşmenin yarattığı yeni iş modellerini anlar ve hızlıca iş süreçlerine entegre eder. Bir liderin, küresel bir zihniyete sahip olması ve dijitalleşmenin şirket ve tüketicileri üzerindeki etkisini çok iyi anlaması gerekir.”

Dünyanın önde gelen şirketlerinde uygulanan küresel liderlik ve yöneticilik trendlerine odaklanarak programlarını oluşturduklarını vurgulayan Chilton konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim farkımız gerçek dünyadan uzaklaşmak yerine onun tam içinde olduğumuz eğitim sistemi ve öğrenme metodolojilerini uygulamamızdır. Türkiye’de ilk defa Türk Telekom ile yaptığımız iş birliği kapsamında, mevcut programlarımızı Türk Telekom’a özel şekilde tasarlayarak farklılaştırdık; liderlik ve örgütsel değişim, inovasyon, strateji ve finans temalarının birleşiminden oluşan bir program oluşturduk.”

Türk Telekom’un geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği entegrasyon ile geleceği okuyarak değişimi yakalayan başarılı şirket örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Court Chilton konuşmasını şöyle sürdürdü: “MIT olarak biz Türk Telekom’un yarattığı bu zihniyet devrimini yöneticilerin tamamına ve onların liderliğindeki ekiplere yaymayı amaçlıyoruz. Bu programa katılanlara; Türk Telekom’un stratejisine uygun yenilikleri nasıl yaratacaklarını ve bu yenilikleri nasıl çok daha kısa sürelerde hayata geçirebileceklerini öğretmeyi amaçlıyoruz.”

“Değişim Süreklidir”

Chilton, “Küreselleşme ve dijitalleşme ile birlikte direktör seviyesinden CXO seviyesine geçiş bugün, beş yıl öncekinden daha büyük bir sıçramayı gerektiriyor. Bunun için de yöneticilerin şirketleri içinde ve dışında geniş bir ilişki ağına ve zengin bir fikir ekosistemine ihtiyacı var. Dolayısıyla, insanların giderek daha fazla kaynağı yönetmesi gerekecek. Ayrıca şimdiye kadar liderin kendi hedeflerini gerçekleştirmesi kariyeri adına yeterliydi ama artık onlardan sadece kendilerini değil şirketin genelini düşünerek hedeflerini gerçekleştirmeleri bekleniyor. Bir diğer önemli konu ise organizasyonda çeviklik yaratabilmek için özellikle yönetici seviyesindeki kişilerin değişimin sürekli olduğunu kabullenmesidir. Bunun yolu da çalışanların değişimi anlama ve değişimle başa çıkma becerilerini geliştirmelerinden geçiyor” dedi.

Eğitime ABD’de Başlayacaklar

Türkiye’nin en büyük kurumsal okulu Türk Telekom Akademi’nin hayata geçirdiği program kapsamında Türk Telekom’da yönetici pozisyonunda çalışanlar, MIT Sloan’ın dünyadaki liderlik ve yöneticilik trendleri doğrultusunda Türk Telekom için özel olarak tasarladığı Liderlik Gelişim Programı’nda eğitim alma imkanı bulacaklar. Program ile Türk Telekom çalışanlarının; dünyadaki liderlik trendlerini anlama, kültürel değişim ve kurumsal dönüşümü yönetme, yüksek performanslı sürdürülebilir bir kültür oluşturma, inovatif düşünme ve stratejik işbirliği geliştirme gibi alanlardaki yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Liderlik Gelişim Programı;

  • Sınıf eğitimleri,
  • MIT’nin ABD’deki laboratuvar ve merkezlerine geziler,
  • Uzaktan e-eğitim modülleri,
  • Grup projeleri,
  • Vaka çalışmaları

gibi farklı öğrenme tekniklerini içeriyor.

Eğitimlerine 2016 yılının ilk yarısında Amerika’da başlayacak olan çalışanlar, stratejik projelerde MIT profesörleri ve Türk Telekom üst yöneticileri ile birebir çalışma imkânına da sahip olacaklar.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor