Yatırımın ve Üretimin Önündeki Her Türlü Engeli Kaldırıyoruz!

2003'ten bugüne kadar ülkemizde yapılan yabancı yatırım miktarı 165 milyar doları geçti. Sadece 2015 yılında iki seçim geçirmiş olmamıza ve bölgesel riskler çok artmış olmasına rağmen aldığımız yabancı yatırım 16,5 milyar dolar. Bu rakam, Türkiye'ye duyulan güveni açıkça ortaya koyuyor. Detaylar

2003'ten bugüne kadar ülkemizde yapılan yabancı yatırım miktarı 165 milyar doları geçti. Sadece 2015 yılında iki seçim geçirmiş olmamıza ve bölgesel riskler çok artmış olmasına rağmen aldığımız yabancı yatırım 16,5 milyar dolar. Bu rakam, Türkiye'ye duyulan güveni açıkça ortaya koyuyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2003’ten bugüne kadar Türkiye'ye yapılan yabancı yatırım miktarının 165 milyar doları geçtiğini belirterek, "Sadece 2015'te iki seçim geçirmiş olmamıza ve bölgesel riskler çok artmış olmasına rağmen aldığımız yabancı yatırım 16,5 milyar dolar. Bu rakam, Türkiye'ye duyulan güveni açıkça ortaya koymaktadır"  dedi.

Çayırova ilçesindeki Adel Kalemcilik Fabrikası'nın açılış töreninde konuşan Işık, 77 milyon liralık yatırımın çalışanlara ve ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Açılışını gerçekleştirdikleri tesiste ağaç ve plastik gövdeli kalemler, boyalar ve oyun hamuru gibi bine yakın farklı ürünün üretildiğini belirten Işık, öğretmen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak, ülkede böyle büyük ve kaliteli bir tesisin faaliyet göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberin tamamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=19039&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.535 kişi okudu.
Kategori: KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor