Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA)’nun Himayelerinde gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'na ilk gün 23 ülkeden 324 buluş katılım sağladı. Fuarın kapıları yarın akşama (6 Mart 2016) kadar ziyaretçilerin katılımına açık olacak. Detaylar haberimizde..
Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA)’nun Himayelerinde gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'na 23 ülkeden 324 buluş katılım sağlıyor. Fuarın kapıları yarın akşama (6 Mart 2016) kadar ziyaretçilerin katılımına açık olacak.
Fuarın açılışına Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Avrupa Patent Ofisi Avupa İşbirliği Direktörü Carlo Pandolfi, IFIA Başkanı Alireza Rastegar ile çok sayıda davetli katıldı.
İstanbul Kongre Merkezi’nde 3 Mart'ta başlayan ISIF'16 İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'na ilk gün 23 ülkeden 324 buluş katılım sağladı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Onursal Himayesinde, Türk Patent Enstitüsü’nün ev sahipliğinde düzenlenen, buluş ve inovasyon konusunda ülkemizin ilk ve tek uluslararası etkinliği olan “İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı” ISIF’16, 6 Mart 2016 Pazar günü akşama kadar ziyarete açık olacak.
Buluş ve inovasyon etkinliği konusunda ülkemizin markalaşmasına katkı sağlayacağına inanılan ISIF’16 içeriğinde; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirilecek ödül töreni, TPE, WIPO, LES Türkiye tarafından sağlanacak çalıştaylar, B2B görüşmeleri, yatırım alanı, yer alıyor.
Fuara, fikri mülkiyet konusunda uluslararası çatı kuruluş olan Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) ile LES Türkiye de çalıştay desteği veriyor.
ISIF’16’nın hedef kitlesini; üretici ve ticari firmalar, girişimciler, bireysel buluşçular, özel araştırmacılar, danışmanlar, patent ofisleri, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, bilim parkları, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, melek yatırımcılar, üniversiteler, laboratuvarlar, IP ile ilgili kurum ve kuruluşlar, patent tacirleri, inovasyon teşvikçileri, buluş dernekleri, sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, ar-ge merkezleri ve KOBİ’ler oluşturuyor.
Gelişmiş bir ülke olmanın önemli göstergelerinden biri toplumun tüm kesimlerinin, ülkenin rekabet gücünü, teknolojik ve ekonomik gelişimini etkileyen buluş ve inovasyon faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için çaba göstermeleridir. İnovasyon ve buluşları arttırmaya yönelik en önemli araçlardan biri de kuşkusuz uluslararası buluş fuar ve sergileridir.
Her yıl düzenlenmesi planlanan ISIF’16’nın, bu alanda ülkemizin tanıtımına hizmet eden, kalıcı ve sürdürülebilir bir etkinlik olması hedefleniyor.