Bilişimci KOBİ'ler İçin Kod Emanet Sistemi Geliyor!

Fikri Işık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen "Ar-Ge Reform Paketi" konulu toplantıda, TBMM Genel Kurulu'nda 2016 bütçesinin görüşmelerine başladıklarını söyledi. Detaylar haberimizde..

Fikri Işık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen "Ar-Ge Reform Paketi" konulu toplantıda, TBMM Genel Kurulu'nda 2016 bütçesinin görüşmelerine başladıklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Kod emanet sistemini getiriyoruz. Düşünün; bir yazılım KOBİ'si, bir yazılımı var ama şirket battı. Ne yapacaksınız? Pek çok insanın başına geliyor, programı komple iptal etmek zorunda. Artık, bizden yetki alabilmek için önce TSE'de kod emanet sistemine bütün kodlarını emanet edecek. Şirkete bir şey olsa bile programa bir şey olmayacak." dedi.

Işık, doktora ve yüksek lisans yapan temel bilimler mezunlarının gelir vergisi indiriminden daha fazla faydalanmasının önünü açan bir düzenlemeyi de hayata geçirdiklerini anımsatarak, artık Türkiye'de bulunmayan nitelikli yabancı uyrukluların Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri'nde çalışmalarının önünü açtıklarını anlattı.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=19006&lng=tr

Haberimizi bilişimci Kobi'lerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor