TİM: İhracatta Dönüşüm ve Atılım Ar-Ge ile Gelecek!

TBMM’den geçerek 1 Mart’ta yürürlüğe girecek ‘Ar-Ge Reform Paketi’nin katma değerli üretime büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ar-Ge Reform Paketi, 2016 yılının bir dönüşüm ve atılım yılı olmasını sağlayacak” dedi. Detaylar haberimizde..

TBMM’den geçerek 1 Mart’ta yürürlüğe girecek ‘Ar-Ge Reform Paketi’nin katma değerli üretime büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ar-Ge Reform Paketi, 2016 yılının bir dönüşüm ve atılım yılı olmasını sağlayacak” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 14 Ocak 2016 tarihinde açıklanan ve TBMM’den geçerek 1 Mart itibariyle yürürlüğe girecek olan Ar-Ge Reform Paketi’nin, yüksek katma değer yaratarak 2023 hedeflerine ulaşmadaki önemine değindi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuşmasına şöyle devam etti;

“Ar-Ge harcamalarımız 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 18,8 artarken, Ar-Ge harcamalarının milli gelir içindeki payı da yüzde 0,95’den yüzde 1’in üstüne çıktı. Bu oran 2003 yılında yalnızca yüzde 0,48 seviyesinde idi. 2023 hedeflerimizde, Ar-Ge harcamalarının milli gelirden aldığı payın yüzde 3’e ulaşmasını hedefliyoruz. TİM olarak her platformda Ar-Ge hedeflerinin Türkiye için bir ölüm kalım meselesi olduğunu vurguluyoruz. 14 Ocak’ta Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan, geçtiğimiz günlerde de Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçerek, 1 Martta yürürlüğe girecek Ar-Ge Reform Paketini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.

2016 yılının bir dönüşüm ve atılım yılı olmasını sağlayacak Ar-Ge Reform Paketi’yle, tasarım faaliyetlerinin desteklenmesi, Ar-Ge yatırımlarının özendirilmesi, nitelikli üretim yapısına geçilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlayacak. Reform paketiyle ayrıca Ar-Ge personelinin niteliğinin ve istihdamının artırılması, Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileştirilmesi, teknoloji şirketlerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, Ar-Ge ve yenilik desteklerinin etkin koordinasyonunu amaçlanıyor. Özellikle, tasarım merkezlerinin kurulacak olması ve Ar-Ge merkezlerinin kurulmasına yönelik kolaylıkların sağlanması, ülkemizin, Ar-Ge ve tasarım üssü olmasına büyük katkılar sunacak.

Birim kg değerini artıracak ihracatımız, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecek. ‘Üretim Reform Paketi’ olarak ikinci bir paket üzerinde de çalışan hükümetimiz, Türkiye’de niteliksel sıçramanın ikinci önemli ayağını da önümüzdeki günlerde oluşturacak. Ar-Ge reform paketinin oluşturulmasında büyük katkıları olan hükümetimize, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Fikri Işık’a bütün ihracatçılarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor