Girişimci Türklere Avrupa’nın Kapıları Açılıyor!

Garth Coates Solicitors ve uluslararası yatırım ve sermaye yönetimi şirketi One Knightsbridge Capital; İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yapmak, konut veya işyeri satın almak, işyeri açmak, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık programlarından yararlanmak isteyenler için Türkiye’ye geliyor. Detaylar

Londra merkezli ünlü hukuk firması Garth Coates Solicitors ve dünyaca tanınmış uluslararası yatırım ve sermaye yönetimi şirketi One Knightsbridge Capital; İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yapmak, konut veya işyeri satın almak, işyeri açmak, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık programlarından yararlanmak isteyenler için Türkiye’ye geliyor.

Avrupa’nın iki ünlü danışmanlık firması, Avrupa ülkelerine ve İngiltere’ye yatırım yapmak ve yeni girişimcimler de bulunmak isteyen Türk vatandaşlarını, süreçle ilgili bilgilendirmek için Antalya ve İstanbul’da seminerler ve özel toplantılar düzenleyecek.

13 Şubat Cumartesi günü Antalya’da, 20 Şubat Cumartesi günü de İstanbul’da grup seminerleri yapacak olan danışmanlık şirketleri, 20-22 Şubat tarihleri arasında ayrıca özel ve birebir toplantılar gerçekleştirecekler. Seminer ve Toplantılara, bazı ülkelerin yatırım ajanslarından resmi yetkililer de katılacaklar.

Bu etkinliklerle özellikle; Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması) vizesi, İngiltere, Malta ve Portekiz’de yatırım yaparak veya konut satın alarak Avrupa’da serbest dolaşım ile kalıcı oturum ve vatandaşlık programları, Golden Visa (Altın Vize) olanakları, Avrupa’da iş kuranlara devlet destekleri ve hızlı çifte vatandaşlık programları detaylı olarak anlatılacak.

İngiltere’de Girişimcilere Yönelik Ankara Anlaşması Vizesi

Son dönemde uzmanlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, İngiltere’de kendi işlerini yapmaları ve 4 yıl içinde kalıcı oturum ve 5. yılda vatandaşlık başvurusunda bulunmalarına olanak sağlayan Ankara Anlaşmasına başvurularda artışa dikkat çekiyorlar. Yaklaşık 20 bin ABD doları sermayesi olanların rahatlıkla yararlanabileceği Ankara Anlaşması (Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması) vizesi ile İngiltere’de kalıcı oturum almak mümkün.

Portekiz’de Konut Alanlara Kalıcı Oturum Ve Vatandaşlık Şansı

Yurtdışına açılmak ve Avrupa Birliği’ne üye olan bir ülkeden vatandaşlık edinerek, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yaşama, serbest dolaşım ve çalışma olanağı edinmek isteyenlere Portekiz hükümetinin Golden Visa (Altın Vize) programı bulunmaz bir fırsat sunuyor. Portekiz’de değeri 500 bin Euro olan konut satın alarak, tüm Schengen ülkelerinde sınırsız seyahat olanağı veren uzun süreli Schengen vizesi alınabiliyor ve 5 yıllık süreç sonunda Portekiz’de dolayısıyla Avrupa Birliği Schengen Bölgesinde kalıcı oturum ve 6. yılın sonunda Portekiz Vatandaşlığı edinilebiliyor. Üstelik bu olanaklardan konut satın alan ana başvurucunun yanısıra, eşi ve 21 yaşın altındaki çocukları da yararlanabiliyor.

Portekiz Vatandaşlığı, aynı zamanda Avrupa Birliği vatandaşlığı sağladığı için İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi diğer AB ülkelerinde tam serbet dolaşım, barınma, iş kurma, çalışma ve istenilen AB ülkesinde eğitim alma olanağı veriyor

20-22 Şubat tarihlerindeki seminer programında, Portekiz hükümetinin Yatırım ve Ticaret Ajansından resmi bir yetkili konuşmacı olarak bulunacak ve seminere katılanlara Portekiz’in Altın Vize programı anlatılacak.

Garth Coates Hukuk Bürosunun Kurucusu Garth Coates, seminere göçmenlik hukuku ve yatırım konularında uzman devlet görevlileri, firma yönetici ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleşeceğinin altını da çizerek, insanların doğru bilgilenmesi adına, 13 Şubat Antalya’da, 20-21-22 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleşecek seminerin büyük bir önem ve şans olduğunu belirtti. Özellikle en çok merak edilen konunun, Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması) vizesi, yatırım, iş kurma olanakları, hızlı çifte vatandaşlık oturumu, vatandaşlık programlarına katılım, devlet destekleri gibi konuları detaylı olarak katılımcılara aktarılacak. Ayrıca; göçmenlik hukuku, vize sistemi, vize redlerinde mahkeme hakları, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık olanağı sunan ülkelerin göçmenlik programlarına başvuru koşulları gibi çok önemli bilgilerin aktarılacağı seminer programına yoğun katılım bekleniyor.

 Program Takvimi
Tarih Yer Saat
13 Şubat 2016 Lara, Antalya Grup Semineri: 13:00 - 16:00
20 Şubat 2016 Şişli, İstanbul Grup Semineri: 13:00 - 16:00
20 - 21 ve 22 Şubat 2016 İstanbul Özel Bire Bir Toplantılar (Saat 10:00 - 19:00 arası randevu sistemi 1 saatlik toplantılar)

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor