Sabancı, Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2016 Başvuruları Başladı!

Kadın, Genç ve Engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı’nın, bu hedef kitleler için geliştirilen STK projelerine yönelik uyguladığı Toplumsal Gelişme Hibe Programı’nın başvuruları devam ediyor. Son başvuru tarihi 26 Şubat 2016. Detaylar..

Kadın, Genç ve Engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı’nın, bu hedef kitleler için geliştirilen STK projelerine yönelik uyguladığı Toplumsal Gelişme Hibe Programı’nın başvuruları devam ediyor. Son başvuru tarihi 26 Şubat 2016.

Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında toplam 119 projeye hibe veren Sabancı Vakfı, 2016 yılı hibe programı çerçevesinde, geçmişte hibe verdiği STK’ları daha ileri taşımak hedefiyle bu kurumlardan gelecek başvuruları değerlendirecek.

Bu kapsamda, 2016 yılında sadece Hibe Programları kapsamında daha önce desteklenen kurumların başvuruları kabul edilecek. Amaç, belirli sorunlara daha kalıcı çözüm üretmek ve yaratılan etkiyi sürdürülebilir kılmak için yapılan çalışmaları daha odaklı bir hibe desteğiyle ele almak.

Bu anlamda, Sabancı Vakfı'ndan daha önce Toplumsal Gelişme Hibe Programı, Fark Yaratanlar Hibe Programı ve Birleşmiş Milletler Ortak Hibe Programı kapsamında desteklenmiş olan sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler başvurmaya uygun kurumlar arasında.

Başvuru yapacak kurumların projelerinin, kadın, genç ve engellilere yönelik ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği ile mücadele eden ve toplumsal hayata katılımın önündeki engelleri kaldıran çalışmaları kapsaması bekleniyor. Ayrıca, başvuran kurumların en az bir ortak ile başvurmaları gerekiyor.

Projelerin en erken 15 Temmuz 2016 itibariyle başlaması, en geç 14 Temmuz 2017 tarihinde son bulması, uygulama süresinin maksimum 12 ay olması ve temel faaliyetlerinin Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Hibe Programı kapsamında proje başına hibe tutarı en az 40.000 TL, en fazla 200.000 TL olarak belirlenmiş.

Toplumsal Gelişme Hibe Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.sabancivakfi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi Sabancı Vakfı'ndan Hibe Programları kapsamında daha önce desteklenmiş olan sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor