Yeni Bir İş, 2016 Ocak Ayı İstihdam Raporunu Yayınladı!

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, iş ilanları ve ilanlara yapılan başvurular doğrultusunda, 2016 Ocak ayı istihdam raporunu hazırladı. Rapora göre bütün sektörler genelindeki iş ilanlarında yüzde 15, iş başvurularında yüzde 21 oranında artış oldu. Detaylar haberimizde..

Sonbaharda hareketlenmeye başlayan işe alımlar 2016’nın ilk ayında yüzde 15 oranında artış gösterdi. En çok iş ilanı eğitim sektöründe verilirken, iş arayanlar da yeni yıla umutlu başladı. İş başvuruları yüzde 21 oranında yükseldi.

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, iş ilanları ve ilanlara yapılan başvurular doğrultusunda, 2016 Ocak ayı istihdam raporunu hazırladı. Rapora göre bütün sektörler genelindeki iş ilanlarında yüzde 15, iş başvurularında yüzde 21 oranında artış oldu.

Eğitim ve hemen ardından gelen turizm-otelcilik, yılın ilk ayında en fazla iş ilanı verilen sektörler oldu. Eğitimde en çok İngilizce ve branş öğretmenleri aranırken, bütün sektörler genelinde satış temsilcisi, yine en fazla talep gören pozisyon olmaya devam ediyor. Yapı-inşaat sektörü, ilan sayısı açısından geçen yılın son aylarındaki durumunu korudu. Bilişim ve hizmet sektörlerindeki ilanlarda da ufak da olsa artışlar var.

En Çok İlan Yayınlanan Sektörler, Pozisyonlar

İlk 10 Sektörde En Çok Aranan Kişiler

-Eğitim: 3500 kişi. Yine en fazla talep İngilizce öğretmeni ve branş öğretmenine.
-Turizm-Otelcilik:
2000 kişi. En çok garson aranıyor.
-Yapı-İnşaat:
Başta inşaat mühendisi olmak üzere 1500 kişi bu dönemde aranıyor.
-Perakende:
Ağırlıklı satış danışmanı olmak üzere 2000 kişi aranıyor.
-Hizmet:
Başta müşteri hizmetleri sorumlusu olmak üzere farklı alanlarda 1500’den fazla kişi aranıyor.
-Üretim-İmalat:
1300 kişi. Üretim sorumlusu en fazla aranan kişi.
-Tekstil:
En fazla satış temsilcisine ihtiyaç var. Yaklaşık 800 kişi alınacak.
-Gıda:
İlan sayısında geçen yılın son aylarıyla benzer gidiyor. Çoğunluğunu gıda mühendisleri ve satış temsilcilerinin oluşturduğu toplamda 1500 kişi aranmakta.
-Sağlık-Tıp:
1300 kişi aranıyor. Her zaman olduğu gibi en fazla ihtiyaç, uzman doktor ve hemşirelerde görülüyor. Ameliyathane, yenidoğan ve yoğun bakım hemşireleri öne çıkıyor. Hasta danışmanlığı, tıbbi kadro dışında en fazla alım yapılan alan.
-Bilişim:
700 kişi. En çok aranan kişiler, yazılım ve mobil yazılım uzmanları

İş Arayanlar Daha Umutlu

Geçen yılın ikinci yarısındaki belirsizlik nedeniyle iş arayışını yavaşlatan kişiler, yeni yıldan umutlu. Ocak ayı genelinde iş ilanlarına yapılan başvurular yüzde 21 oranında arttı. Bankacılık ve perakende, en fazla başvuru yapılan sektörler oldu.

En çok iş ilanı verilen iller İstanbul’un ardından yine sırasıyla Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa oldu.

Haberimizi iş arayışı içerisinde olan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor