Dünyanın En Büyük Turizm Fuarlarından EMITT 20. Kez Kapılarını Açtı!

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT; 28 – 31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde turizm sektörünü aynı platformda bir araya getirerek güçlü bir sinerji oluşturacak. 28 Ocak (dün) başlayan fuar 31 Ocak 2016'da sona erecek. Detaylar Haberimizde..

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan Ekin Fuarcılık ve EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT); 20. yılını kutladığı 2016 yılında tatil tutkunlarının buluşma adresi olarak kapılarını açtı.

Fuarın açılışı TC. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal, İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Turizmden Sorumlu Başkan Vekili Tülin Ersöz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Bülent Karakuş, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Ayık, Türk Turizm Yatırımcıları Derneği Sayın Fettah Tamince, ITE Group Plc Bölge Direktörü Vincent Brain ve ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Sayın Hacer Aydın tarafından yapıldı. Bu yıl 70 bin metrekarelik 11 salonda, 4.500 firmanın yer aldığı fuara 70’e yakın ülke katıldı. 31 Ocak Pazar akşamına kadar açık olacak EMITT, erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin dâhil olduğu 70 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için öne çıkan bir buluşma noktası yaratıyor. Fuarda 100 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT; 28 – 31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde turizm sektörünü aynı platformda bir araya getirerek güçlü bir sinerji oluşturuyor. Fuar süresince yapılacak panellerde de “Turizmde Markalaşma”, “Sağlık Turizmi” ve “Turizmde Yeni Arayışlar” konuları işleniyor. EMITT’de Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından çeşitli sahne gösterileri ve stand etkinlikleri de gerçekleştiriliyor.

EMITT Turizm Fuarı’na 70 ülkeden toplamda 4.500 kurum, kuruluş ve belde katılıyor. Fuar ziyaretçileri bu katılım çeşitliliğiyle 2016 yılı tatil planlarını gerçekleştirme ve yeni destinasyonları yakından tanıma imkânı yakalıyorlar. EMITT Turizm Fuarı; 20. yılı kutlamaları kapsamında ziyaretçilerine her bütçeye uygun tatil rotalarını cazip fiyatlar, ve “Erken rezervasyon” kampanyaları ile sunuyor.

ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın: “EMITT Turizm Fuarı sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi haline geldi. 20. yılımızda 70 ülkeyi kapsayan bir katılıma ulaştık. EMITT turizm sektörü profesyonellerinin bir araya geldikleri ticari bir platform olmasının yanı sıra tatil tutkunları için de önemli bir adres. Ziyaretçilerimiz fuarın üçüncü günü itibaren ABD, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İran, İtalya, Kore, Küba, Maldivler, Mısır, Panama, Saraybosna, Tayland, Vietnam ve Yunanistan’ın aralarında bulunduğu ülkelerin yanı sıra ülkemizin 81 ilinin 200’ün üzerindeki turizm destinasyonunu yakından inceleyebilecekler. Tatil tüketicileri keşfetmek istedikleri destinasyonlar hakkında bilgi alırken, “erken rezervasyon” kampanyaları sayesinde de daha uygun fiyatlarla tatillerini planlayabilecekler” dedi.

Her yıl dünyanın ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden, turizm profesyonellerini, turizm belde ve kuruluşlarını, ziyaretçilerle buluşturan EMITT, 20’nci yılında turizm sektörünün ve sağlık turizminin tartışılacağı panellere ev sahipliği yapıyor. Fuar süresince gerçekleştirilecek panel ve oturumlarda Türk turizminin geleceği uzman katılımcılarla değerlendiriliyor. “Turizmde Markalaşma”, “Sağlık Turizmi” ve “Turizmde Yeni Arayışlar” başlıkları altında gerçekleştirilen panellerde sektör temsilcileri sunumlar ve konuşmalarıyla yer alıyor.

Fuar; farklı ülke pavilyonları ve bölge standlarının çeşitli etkinlik ve şovlarına da sahne oluyor. Yöresel Halk danslarından farklı ülkelerin dans gösterilerine, şarkı ve türkülerden ata sporlarına kadar birbirinden renkli etkinliklerle fuarda festival havası yaşanıyor. Ülkemizin dört bir yanından yöresel lezzetlerin sunumunun da yapılacağı fuarda, Tayland’ın temsil edildiği standta Kağıt Şemsiye Boyama Performansı, Baş ve Boyun Masajı yapılırken, Erzurum Palandöken’i temsil edilen standta Kar Küresi Fotoğraf Çekimi gerçekleştirilecek. EMITT Turizm Fuarı daha birçok eğlenceli etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi‘nin 70 bin m²’lik 11 salonunda devam edecek fuarda; ülke pavilyonları, Türkiye’nin Tatil Destinasyonları, Kış ve Outdoor Turizmi Destinasyonları, Oteller ve Turizm Merkezleri, Tur operatörleri, acentalar ve oteller katılımcı olarak yer alıyor ve fuar ziyaretçilerine birbirinden renkli tatil destinasyonları tanıtılıyor.

28 – 31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam edecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında gerçekleşiyor.

EMITT hakkında detaylı bilgi edinmek için www.emittistanbul.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi turizm sektöründe faaliyet gösteren ve turizm fırsatlarından yararlanmak isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor