Uluslararası Kuluçka Merkezi Destek Programı Başvuruları Devam Ediyor!

KOSGEB’in Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı'nın uygulanmasına ilişkin iş ve işlemlerin esasları düzenlendi ve Program başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 31 Mart 2016. Detaylar haberimizde..

KOSGEB’in Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı'nın uygulanmasına ilişkin iş ve işlemlerin esasları düzenlendi ve Program başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 31 Mart 2016.

2023 hedefleri ile ülkemizin dünyada ilk on büyük ekonomisinden biri olması için kaçınılmaz tek yol Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri ve bu faaliyetlerin desteklenmesi olarak görülüyor. Bu bağlamda kurumsal yapı ve ilişkiler büyük önem kazanıyor. Üniversite-iş dünyası ve kamu işbirliğini pekiştirmeyi ve yönlendirmeyi ve bunlar arasındaki diyalogu geliştirerek güçlendirmeyi ilke edinmiş bir kurum olan KOSGEB’in yeni destek programı olan Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı uygulamaya alındı ve başvurular başladı.

Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı

  •  Gelişmiş ülke menşeli başlangıç firması kurularak Türk menşeli firmaların uluslararası pazarlarda algı ve prestij açısından karşılaştığı zorlukların aşılması,
  • Mühendisliği ve Ar-Ge’si Türkiye’de gerçekleşen ürünlerin gelişmiş pazarlarda yer alması sağlanarak katma değeri yüksek ürünlerde ihracatın arttırılması,
  • Yurtdışında yaşayan Türklerin bilgi birikiminden faydalanılması,
  • Başarılı uygulama örnekleri ile ilk 3 yılında olan başlangıç firmalarının yurt dışı pazarlara açılması konusunda özendirilmesi ve güven kazanmaları,
  • Teknoloji ağırlıklı başlangıç firmalarının gelişmiş girişimcilik ekosistemi içerisinde bulunması sağlanarak Ar-Ge ve girişimcilik yeteneklerinin uluslararası tecrübe ile arttırılması amaçlanıyor.

Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı

  1. Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı
  2. Uluslararası Hızlandırıcı Programı

olmak üzere iki alt destek programında oluşmaktadır.

Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı'nın alt destek programı Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı ile yurt dışında kurulacak olan kuluçka merkezlerinin kuruluş ve donanım ile operasyonel giderlerine 3.850.000 (üç milyon sekiz yüz elli bin ABD Doları)  destek verilecek.

Başvurular Başladı!

Bu kapsamda Amerika Birleşik Devletleri’nde Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması için KOSGEB tarafından çağrıya çıkılmış olup, 01.01.2016 – 31.03.2016 tarihleri arasında programa üniversiteler, üniversitelerin bu amaçla kurulmuş iştirakleri ve teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri tek başına ya da konsorsiyum olarak başvuru yapabilecekler.

Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilir, Teklif Çağrı Formu ve Başvuru Formu için ise verilen linklerden yararlanabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor